Close Menu
BuzimPress.ba

    Pretplatite se na ažuriranja

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    What's Hot

    Džeko: S Rumunijom i Austrijom kao baraž za Svjetsko prvenstvo

    14. Novembra 2025.

    Svjetski dan borbe protiv šećerne bolesti: Zašto je važno prepoznati dijabetes na vrijeme?

    14. Novembra 2025.

    Nakon 28 godina, bez ijednog dana bolovanja, rudar Rahman Muminović odlazi u penziju

    14. Novembra 2025.

    Barbarez: Spremni smo, imamo plan za Rumuniju

    14. Novembra 2025.

    Rođeno šest beba, četiri djevojčice i dva dječaka!

    14. Novembra 2025.
    Facebook Instagram YouTube WhatsApp TikTok RSS
    BuzimPress.baBuzimPress.ba
    • Marketing
    • Kontakt
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp RSS
    NAJNOVIJE
    • Naslovna
    • Bužim
    • Unsko-sanski kanton
    • Sport
    • Bosna i Hercegovina
    • Magazin
    BuzimPress.ba
    Home»Magazin»Najbolje tijesto za pizzu, kako ga prave Italijani
    Magazin

    Najbolje tijesto za pizzu, kako ga prave Italijani

    4. Augusta 2025.2 Mins Read
    Podijeli
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp Email


    Malo ko može da odoli italijanskom specijalitetu koji je osvojio cijeli svijet – pizzi. Iako je veoma važno koje sastojke i u kojoj količini stavljate na pizzu, jedna stvar je ipak važnija – tijesto.

    Svi znamo da je tijesto zapravo najbolji i najvažniji dio pizze, a da bi ono bilo prozračno i mekano, morate ga spremati uz pomoć jednog sastojka koji skoro svi imamo u frižideru.

    Riječ je o jogurtu. Uz ovu namirnicu, vaše tijesto za pizzu biće savršeno.

    Idealno bi bilo, ako imate vremena, da umijesite tijesto i ostavite ga da prenoći u frižideru.

    Sastojci:

    – 250 ml jogurta

    – 600 g brašna

    – 1 kesica suhog kvasca

    – 100 ml ulja

    – 50 ml vode

    – 1 kašičica soli

    – prstohvat šećera

    Priprema:

    U manju šerpu sipajte jogurt i zagrijte ga dok ne postane mlak. Sklonite s ringle, pa sipajte u činiju zajedno s kvascem, šećerom, vodom i jednom kašikom brašna. Sve dobro promiješajte i ostavite da kvasac proradi – oko 15 minuta. Pokrijte činiju krpom ili aluminijumskom folijom.

    Kada kvasac naraste, dodajte ulje i so, promiješajte, pa postepeno dodajte ostatak brašna. Umijesite tijesto dok ne počne da se odvaja od ivica činije.

    Oblikujte tijesto u pogaču i ostavite da odmara 30 minuta, pokriveno krpom.

    Nakon toga, tijesto je spremno – razvucite ga oklagijom i dodajte sastojke po želji, prenose Nezavisne novine.

    (Vijesti.ba)

    Možda vas zanima

    Svjetski dan borbe protiv šećerne bolesti: Zašto je važno prepoznati dijabetes na vrijeme?

    14. Novembra 2025.

    Emina Fajić iskreno o životu poslije raka: “Svako jutro zahvalim Bogu na još jednom danu”

    14. Novembra 2025.

    Glumac porijeklom iz BiH snima seriju sa najvećim zvijezdama Hollywooda

    14. Novembra 2025.
    Najnovije
    Sport

    Džeko: S Rumunijom i Austrijom kao baraž za Svjetsko prvenstvo

    14. Novembra 2025.2 Mins Read

    “Ove dvije utakmice za mene i za tim su kao neki baraž za Svjetsko prvenstvo.…

    Svjetski dan borbe protiv šećerne bolesti: Zašto je važno prepoznati dijabetes na vrijeme?

    14. Novembra 2025.

    Nakon 28 godina, bez ijednog dana bolovanja, rudar Rahman Muminović odlazi u penziju

    14. Novembra 2025.

    Barbarez: Spremni smo, imamo plan za Rumuniju

    14. Novembra 2025.
    Društvene mreže
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo

    Pretplati se

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    BuzimPress.ba
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • Naslovna
    • Uslovi korištenja
    • Kontakt
    © 2025 BuzimPress.ba. Designed by HAJ CODE d.o.o..

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.