Close Menu
BuzimPress.ba

    Pretplatite se na ažuriranja

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    What's Hot

    Željezničar izbrisao igrača iz historije jer je obukao bordo dres

    13. Augusta 2025.

    Među osobama alergičnim na polen biljaka čak 75 posto alergično na ambroziju

    13. Augusta 2025.

    Gradonačelnici Bihaća i Bosanske Krupe imaju različite stavove o mogućem zagađenju Une

    13. Augusta 2025.

    Sanin Musa najavio dolazak 1.000 muslimana u Široki Brijeg uprkos policijskoj zabrani

    13. Augusta 2025.

    Fatić bez izgubljenog seta protiv Argentinca Ambrogia izborio četvrtfinale turnira u Sofiji

    13. Augusta 2025.
    Facebook Instagram YouTube WhatsApp TikTok RSS
    BuzimPress.baBuzimPress.ba
    • Marketing
    • Kontakt
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp RSS
    NAJNOVIJE
    • Naslovna
    • Bužim
    • Unsko-sanski kanton
    • Sport
    • Bosna i Hercegovina
    • Magazin
    BuzimPress.ba
    Home»Magazin»Pečene paprike bez muke: Trik koji skida ljusku kao od šale
    Magazin

    Pečene paprike bez muke: Trik koji skida ljusku kao od šale

    13. Augusta 2025.2 Mins Read
    Podijeli
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp Email


    Zaboravite na gubljenje živaca! Pomoću ovog trika ljusku s pečenih paprika skinućete lako, brzo i bez muke.

    Pečene paprike su srce mnogih domaćih jela – od ajvara do salata. Ali ako ste ikada proveli pola sata ljušteći ih, znate da to može biti prava mala noćna mora. Dobra vijest? Postoji trik koji štedi vrijeme, živce i nokte. 

    Trik koji mijenja igru

    Sve što vam je potrebno jeste obična plastična kesa. Kad izvadite paprike iz rerne ili ih skinete s roštilja, dok su još vruće, ubacite ih u kesu i zatvorite je. Para koja se stvori unutra omekša ljusku, pa se ona doslovno sama odvaja.

    Nakon 10–15 minuta, samo ih izvadite i ljuska sklizne kao rukavica. 

    Zašto ovaj trik radi?

    Toplota i para u zatvorenom prostoru razbijaju vezu između ljuske i mesa paprike. To znači manje grebanja, manje gubitka mesa i više uživanja u ukusu. Plus, ruke ostaju čiste, a kuhinja uredna.

    Bonus savjet – kako da paprike budu savršeno pečene

    Ako želite da paprike budu ravnomjerno pečene, okrećite ih na svakih 5 minuta dok se peku. Kad koža počne da puca i dobije crne fleke, znate da su gotove. Nemojte ih prepeći – cilj je da budu mekane, ali ne gnjecave. 

    Oljuštene paprike možete odmah koristiti za salatu s bijelim lukom, staviti u teglu sa sirćetom i uljem, ili ih ostaviti za ajvar. Ako ih ne koristite odmah, zamrznite ih – zadržaće ukus i teksturu. 

    (Vijesti.ba)

    Možda vas zanima

    Među osobama alergičnim na polen biljaka čak 75 posto alergično na ambroziju

    13. Augusta 2025.

    Karić i Marjanović: Grbavica postaje festivalska lokacija tokom SFF-a

    13. Augusta 2025.

    Specijalna predfestivalska projekcija filma „Hanka“ pred početak 31. Sarajevo Film Festivala

    13. Augusta 2025.
    Najnovije
    Sport

    Željezničar izbrisao igrača iz historije jer je obukao bordo dres

    13. Augusta 2025.2 Mins Read

    Anel Radmilović je od danas i zvanično novi igrač GFC Sarajeva, a njegov transfer izazvao…

    Među osobama alergičnim na polen biljaka čak 75 posto alergično na ambroziju

    13. Augusta 2025.

    Gradonačelnici Bihaća i Bosanske Krupe imaju različite stavove o mogućem zagađenju Une

    13. Augusta 2025.

    Sanin Musa najavio dolazak 1.000 muslimana u Široki Brijeg uprkos policijskoj zabrani

    13. Augusta 2025.
    Društvene mreže
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo

    Pretplati se

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    BuzimPress.ba
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • Naslovna
    • Uslovi korištenja
    • Kontakt
    © 2025 BuzimPress.ba. Designed by HAJ CODE d.o.o..

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.