Close Menu
BuzimPress.ba

    Pretplatite se na ažuriranja

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    What's Hot

    Virus “pokosio” rukometaše Maglaja, otkazan meč sa reprezentacijom BiH

    27. Decembra 2025.

    Članice SD Željezničar postižu rezultate na evropskom nivou

    27. Decembra 2025.

    U italijanskom selu rođena prva beba poslije 30 godina

    27. Decembra 2025.

    Arjan Malić posjetio NK Jedinstvo klub u kojem je započeo karijeru

    27. Decembra 2025.

    Pogledajte atmosferu iz Doma mladih

    27. Decembra 2025.
    Facebook Instagram YouTube WhatsApp TikTok RSS
    BuzimPress.baBuzimPress.ba
    • Marketing
    • Kontakt
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp RSS
    NAJNOVIJE
    • Naslovna
    • Bužim
    • Unsko-sanski kanton
    • Sport
    • Bosna i Hercegovina
    • Magazin
    BuzimPress.ba
    Home»Magazin»Pečene paprike bez muke: Trik koji skida ljusku kao od šale
    Magazin

    Pečene paprike bez muke: Trik koji skida ljusku kao od šale

    13. Augusta 2025.2 Mins Read
    Podijeli
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp Email


    Zaboravite na gubljenje živaca! Pomoću ovog trika ljusku s pečenih paprika skinućete lako, brzo i bez muke.

    Pečene paprike su srce mnogih domaćih jela – od ajvara do salata. Ali ako ste ikada proveli pola sata ljušteći ih, znate da to može biti prava mala noćna mora. Dobra vijest? Postoji trik koji štedi vrijeme, živce i nokte. 

    Trik koji mijenja igru

    Sve što vam je potrebno jeste obična plastična kesa. Kad izvadite paprike iz rerne ili ih skinete s roštilja, dok su još vruće, ubacite ih u kesu i zatvorite je. Para koja se stvori unutra omekša ljusku, pa se ona doslovno sama odvaja.

    Nakon 10–15 minuta, samo ih izvadite i ljuska sklizne kao rukavica. 

    Zašto ovaj trik radi?

    Toplota i para u zatvorenom prostoru razbijaju vezu između ljuske i mesa paprike. To znači manje grebanja, manje gubitka mesa i više uživanja u ukusu. Plus, ruke ostaju čiste, a kuhinja uredna.

    Bonus savjet – kako da paprike budu savršeno pečene

    Ako želite da paprike budu ravnomjerno pečene, okrećite ih na svakih 5 minuta dok se peku. Kad koža počne da puca i dobije crne fleke, znate da su gotove. Nemojte ih prepeći – cilj je da budu mekane, ali ne gnjecave. 

    Oljuštene paprike možete odmah koristiti za salatu s bijelim lukom, staviti u teglu sa sirćetom i uljem, ili ih ostaviti za ajvar. Ako ih ne koristite odmah, zamrznite ih – zadržaće ukus i teksturu. 

    (Vijesti.ba)

    Možda vas zanima

    U italijanskom selu rođena prva beba poslije 30 godina

    27. Decembra 2025.

    Pogledajte atmosferu iz Doma mladih

    27. Decembra 2025.

    Bećirović i Merlin: Ideja BiH je plamen koji se neće ugasiti

    26. Decembra 2025.
    Najnovije
    Sport

    Virus “pokosio” rukometaše Maglaja, otkazan meč sa reprezentacijom BiH

    27. Decembra 2025.1 Min Read

    Virus “pokosio” rukometaše Maglaja, otkazan meč sa reprezentacijom BiH

    Članice SD Željezničar postižu rezultate na evropskom nivou

    27. Decembra 2025.

    U italijanskom selu rođena prva beba poslije 30 godina

    27. Decembra 2025.

    Arjan Malić posjetio NK Jedinstvo klub u kojem je započeo karijeru

    27. Decembra 2025.
    Društvene mreže
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo

    Pretplati se

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    BuzimPress.ba
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • Naslovna
    • Uslovi korištenja
    • Kontakt
    © 2025 BuzimPress.ba. Designed by HAJ CODE d.o.o..

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.