Close Menu
BuzimPress.ba

    Pretplatite se na ažuriranja

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    What's Hot

    Zvanično: SAD protiv Svijeta na NBA All-Staru!

    13. Novembra 2025.

    Odmor za oči i dušu: Spremite kamere i trk na magične lokacije u BiH!

    13. Novembra 2025.

    Rumuni angažovali sveštenika za utakmicu protiv BiH

    13. Novembra 2025.

    Put od 17.000 kilometara zbog utakmice: Najluđe gostovanje u historiji fudbala

    13. Novembra 2025.

    Košarkašice BiH večeras protiv Izraela u prvom meču kvalifikacija za Eurobasket

    13. Novembra 2025.
    Facebook Instagram YouTube WhatsApp TikTok RSS
    BuzimPress.baBuzimPress.ba
    • Marketing
    • Kontakt
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp RSS
    NAJNOVIJE
    • Naslovna
    • Bužim
    • Unsko-sanski kanton
    • Sport
    • Bosna i Hercegovina
    • Magazin
    BuzimPress.ba
    Home»Magazin»Ovo je najpouzdaniji recept za kiseli krastavce
    Magazin

    Ovo je najpouzdaniji recept za kiseli krastavce

    20. Augusta 2025.2 Mins Read
    Podijeli
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp Email


    Hladni i hrskavi, odlični sami ili u kombinaciji s drugim jelima, a posebno u sendviču – kiseli krastavci su omiljena zimnica mnogih.

    Iako ih je najlakše kupiti u prodavnici i odmah poslužiti kod kuće, mnogi se slažu da “to nije to” i da nema boljih kiselih krastavaca od onih napravljenih kod kuće.

    Priprema nije komplikovana, ali zahtijeva malo slobodnog vremena. U nastavku možete pronaći sve potrebne sastojke i postupak njihove pripreme. Zapamtite da količina tečnosti zavisi od veličine krastavaca i veličine tegle u koju ih spremate.

    Sastojci:

    3 kg krastavaca

    3 l vode

    500 ml alkoholnog sirćeta

    200 g šećera

    100 g soli

    1 sveži snop mirođije

    0,5 kašičice čili pahuljica

    2 kašike sjemenki gorušice

    2 kašike sjemenki korijandera

    1 kašičica konzervansa

    Postupak:

    Krastavce dobro operite, po potrebi koristite četku ili sunđer.

    Tegle i poklopce takođe operite i osušite. Poželjno je i da ih sterilišete.

    Krastavce gusto poslažite u tegle kako se nakon ulivanja tečnosti ne bi dizali na površinu. Ako to ne uspije, možete koristiti mrežice za tegle koje sprječavaju dizanje krastavaca.

    Sve ostale sastojke stavite u lonac na srednju vatru. Sačekajte da tečnost provri, zatim kuhajte dok se so i šećer potpuno ne otope.

    Vruću tečnost prelijte preko krastavaca u teglama i zatvorite ih.

    Čuvajte na hladnom i tamnom mjestu do upotrebe. Otvorenu teglu držite u frižideru.

    (Vijesti.ba)

    Možda vas zanima

    Odmor za oči i dušu: Spremite kamere i trk na magične lokacije u BiH!

    13. Novembra 2025.

    Ljekari objašnjavaju šta se dešava u mozgu kada sanjate nešto loše

    13. Novembra 2025.

    Kraj jedne ere: Facebook ukida dugmiće “Like” i “Share”

    13. Novembra 2025.
    Najnovije

    Zvanično: SAD protiv Svijeta na NBA All-Staru!

    13. Novembra 2025.1 Min Read

    Zvanično: SAD protiv Svijeta na NBA All-Staru!

    Odmor za oči i dušu: Spremite kamere i trk na magične lokacije u BiH!

    13. Novembra 2025.

    Rumuni angažovali sveštenika za utakmicu protiv BiH

    13. Novembra 2025.

    Put od 17.000 kilometara zbog utakmice: Najluđe gostovanje u historiji fudbala

    13. Novembra 2025.
    Društvene mreže
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo

    Pretplati se

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    BuzimPress.ba
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • Naslovna
    • Uslovi korištenja
    • Kontakt
    © 2025 BuzimPress.ba. Designed by HAJ CODE d.o.o..

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.