Close Menu
BuzimPress.ba

    Pretplatite se na ažuriranja

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    What's Hot

    Emina Fajić iskreno o životu poslije raka: “Svako jutro zahvalim Bogu na još jednom danu”

    14. Novembra 2025.

    Potrebna dva doktora porodične medicine

    14. Novembra 2025.

    Državljanka BiH učestvovala u teškom udesu u Austriji

    14. Novembra 2025.

    Musa: Ovako, iz srca, da se oglasim nakon svega!

    14. Novembra 2025.

    Džeparoši iz BiH u Veneciji dnevno “zarade” više nego fudbaleri Serije A

    14. Novembra 2025.
    Facebook Instagram YouTube WhatsApp TikTok RSS
    BuzimPress.baBuzimPress.ba
    • Marketing
    • Kontakt
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp RSS
    NAJNOVIJE
    • Naslovna
    • Bužim
    • Unsko-sanski kanton
    • Sport
    • Bosna i Hercegovina
    • Magazin
    BuzimPress.ba
    Home»Magazin»Ukusan čokoladni kolač bez jaja: Brzo, lako i jeftino
    Magazin

    Ukusan čokoladni kolač bez jaja: Brzo, lako i jeftino

    27. Augusta 2025.1 Min Read
    Podijeli
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp Email


    Za ovaj kolač vam nisu potrebna jaja, a kad saberete cijene svih sastojaka, shvatit ćete da je ovo najjeftiniji slatkiš koji možete napraviti.

    Potrebni sastojci za koru

    3 čaše jogurta

    200 g šećera

    300 g glatkog brašna

    120 ml suncokretovog ulja

    30 g kakaa

    2 kašičice sode bikarbone

    Za glazuru

    150 g maslaca

    150 g tamne ili čokolade za kuhanje

    100 g šećera

    100 ml mlijeka

    Priprema

    Jogurt, brašno, šećer, ulje, kakao i sodu bikarbonu stavite u posudu i miksajte električnim mikserom 2 do 3 minute, dok ne dobijete glatku smjesu.

    Smjesu izlijte u pleh za pečenje koji ste prethodno premazali s malo ulja i posuli brašnom. Pecite 20 do 25 minuta na 185 stepeni.

    Na pari otopite maslac, dodajte sitno isjeckanu čokoladu i miješajte dok se potpuno ne rastopi. Potom dodajte šećer i mlijeko i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.

    Ohlađeni kolač prelijte čokoladnom glazurom, ostavite u frižideru da se stegne i poslužite.

    (Vijesti.ba)

    Možda vas zanima

    Emina Fajić iskreno o životu poslije raka: “Svako jutro zahvalim Bogu na još jednom danu”

    14. Novembra 2025.

    Glumac porijeklom iz BiH snima seriju sa najvećim zvijezdama Hollywooda

    14. Novembra 2025.

    Jala Brat ispunio želju Saši, konobaru sa Down sindronom: Snimit će duet

    14. Novembra 2025.
    Najnovije
    Magazin

    Emina Fajić iskreno o životu poslije raka: “Svako jutro zahvalim Bogu na još jednom danu”

    14. Novembra 2025.7 Mins Read

    Kada je u oktobru 2020. godine čula riječi koje niko ne želi čuti, Emina Fajić…

    Potrebna dva doktora porodične medicine

    14. Novembra 2025.

    Državljanka BiH učestvovala u teškom udesu u Austriji

    14. Novembra 2025.

    Musa: Ovako, iz srca, da se oglasim nakon svega!

    14. Novembra 2025.
    Društvene mreže
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo

    Pretplati se

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    BuzimPress.ba
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • Naslovna
    • Uslovi korištenja
    • Kontakt
    © 2025 BuzimPress.ba. Designed by HAJ CODE d.o.o..

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.