Close Menu
BuzimPress.ba

    Pretplatite se na ažuriranja

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    What's Hot

    BiH u Austriji bez tri važna igrača, dvojica se vraćaju nakon suspenzije

    18. Novembra 2025.

    Zoster najavljuje drugi koncert u Sarajevu

    18. Novembra 2025.

    Krajina osvanula pod prvim snijegom: Zima pokucala na vrata

    18. Novembra 2025.

    “On je bio jedna dobričina i momak koga su svi voljeli. Volio je tu djevojku”

    18. Novembra 2025.

    Hrvatski navijači napadnuti u sačekuši u Crnoj Gori

    18. Novembra 2025.
    Facebook Instagram YouTube WhatsApp TikTok RSS
    BuzimPress.baBuzimPress.ba
    • Marketing
    • Kontakt
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp RSS
    NAJNOVIJE
    • Naslovna
    • Bužim
    • Unsko-sanski kanton
    • Sport
    • Bosna i Hercegovina
    • Magazin
    BuzimPress.ba
    Home»Magazin»Recept za svačiji sto: Pita od blitve i sira idealna i topla i hladna
    Magazin

    Recept za svačiji sto: Pita od blitve i sira idealna i topla i hladna

    27. Septembra 2025.1 Min Read
    Podijeli
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp Email


    Kad poželimo nešto brzo, jednostavno i ukusno, često posegnemo za receptima koji nas spašavaju i kad nemamo puno vremena, ali ipak želimo na stol staviti domaće jelo.

    Upravo takva je pita od blitve i sira, sočna i idealna i za obiteljski ručak i za ponijeti na posao. Može se poslužiti i topla i hladna, a uvijek će oduševiti svojim finim spojem okusa.

    Sastojci (za lim 20 x 30 cm):

    400 g blitve
    300 g svježeg sira
    200 g kiselog vrhnja
    3 jaja1 pakiranje kora za pitu
    5 žlica ulja
    sol, biber

    Priprema:

    Najprije se blitva opere, nasjecka i kratko prokuha u kipućoj vodi samo da omekša. Potom se dobro ocijedi i pomiješa sa svježim sirom, kiselim vrhnjem, jajima, te posoli i pobiberi.

    Tepsija se premaže uljem, pa se počinje slagati pita: red kore, red nadjeva, pri čemu se svaka kora lagano premaže uljem da bi pita ostala sočna i dobila zlatnu koricu.

    Na kraju se stavi kora premazana uljem, pa se cijela pita peče u rerni oko 35 minuta na 200 °C, dok ne poprimi lijepu zlaćanu boju.

    (Vijesti.ba)

    Možda vas zanima

    Zoster najavljuje drugi koncert u Sarajevu

    18. Novembra 2025.

    DiCaprio otkrio ko je njegov omiljeni glumac svih vremena

    18. Novembra 2025.

    WhatsApp sada omogućava korisnicima iz EU slanje poruka na neke druge aplikacije za chat

    18. Novembra 2025.
    Najnovije
    Sport

    BiH u Austriji bez tri važna igrača, dvojica se vraćaju nakon suspenzije

    18. Novembra 2025.1 Min Read

    U pretposljednjem kolu grupe H Kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. godine, Bosna i Hercegovina je…

    Zoster najavljuje drugi koncert u Sarajevu

    18. Novembra 2025.

    Krajina osvanula pod prvim snijegom: Zima pokucala na vrata

    18. Novembra 2025.

    “On je bio jedna dobričina i momak koga su svi voljeli. Volio je tu djevojku”

    18. Novembra 2025.
    Društvene mreže
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo

    Pretplati se

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    BuzimPress.ba
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • Naslovna
    • Uslovi korištenja
    • Kontakt
    © 2025 BuzimPress.ba. Designed by HAJ CODE d.o.o..

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.