Close Menu
BuzimPress.ba

    Pretplatite se na ažuriranja

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    What's Hot

    Početak NBA lige: Thunder slavio, Lakersi poraženi bez LeBrona

    23. Oktobra 2025.

    Njemačka firma iskoristila pljačku Louvrea za reklamu svoje dizalice

    23. Oktobra 2025.

    Saobraćajna nesreća u Jablanskoj, povrijeđena žena – vozač koji je skrivio nesreću pobjegao s mjesta nesreće

    23. Oktobra 2025.

    Velibor Pudar napušta HNK Kruševo i prelazi u Velež

    23. Oktobra 2025.

    Znakovi da ste pod prevelikim stresom: Osluškujete organizam

    23. Oktobra 2025.
    Facebook Instagram YouTube WhatsApp TikTok RSS
    BuzimPress.baBuzimPress.ba
    • Marketing
    • Kontakt
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp RSS
    NAJNOVIJE
    • Naslovna
    • Bužim
    • Unsko-sanski kanton
    • Sport
    • Bosna i Hercegovina
    • Magazin
    BuzimPress.ba
    Home»Magazin»Savršena zimnica: Salata od mrkve i bijelog luka
    Magazin

    Savršena zimnica: Salata od mrkve i bijelog luka

    23. Oktobra 2025.2 Mins Read
    Podijeli
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp Email


    Zimsko skladištenje je neizostavan dio svake domaće trpeze, a ništa ne miriše na jesen kao tegla puna boja i okusa domaće salate.

    Ako volite jednostavne recepte koji ne oduzimaju puno vremena, ovaj zimski recept od mrkve i bijelog luka bit će pravi izbor.

    Ne samo da je nevjerovatno pristupačan, već je i ukusan – kombinacija slatkoće mrkve i ljutog bijelog luka je pun pogodak.

    Ova zimska salata od mrkve i bijelog luka osvježava svako jelo i daje punoću prilično blagim okusima, poput piletine.

    Osim toga, vrlo je jeftina, priprema je toliko jednostavna da ćete je sigurno praviti svake godine. Pripremite tegle, jer kada je jednom probate – nećete moći zamisliti zimu bez nje.

    Sastojci:

    2 kg mrkve
    1 veza svježeg peršuna
    1 glavica bijelog luka
    200 ml sirćeta
    80 ml ulja
    2 kašike soli
    2 kašike šećera
    kipuća voda po potrebi

    Priprema:

    Mrkvu naribajte na krupnom rendetu, peršun sitno nasjeckajte, a bijeli luk očistite i narežite na tanke trakice.

    U velikoj zdjeli pomiješajte mrkvu, peršun i bijeli luk. Dodajte sol, šećer, ulje i sirće, a zatim sve dobro promiješajte da se sastojci sjedine.

    Smjesu sipajte u čiste, sterilizirane tegle, lagano pritisnite kašikom da ne ostane praznog prostora. Svaku teglu napunite kipućom vodom do vrha.

    Zatvorite tegle i pasterizirajte ih u rerni na 100°C oko 20-30 minuta.

    Nakon pasterizacije, ostavite tegle da se postepeno ohlade, a zatim ih čuvajte na hladnom i tamnom mjestu, piše Žena.blic.

    (Vijesti.ba)

    Možda vas zanima

    Njemačka firma iskoristila pljačku Louvrea za reklamu svoje dizalice

    23. Oktobra 2025.

    Znakovi da ste pod prevelikim stresom: Osluškujete organizam

    23. Oktobra 2025.

    Zaboravite na mrkvu: Ove namirnice su pravi spas za vaš vid

    23. Oktobra 2025.
    Najnovije
    Sport

    Početak NBA lige: Thunder slavio, Lakersi poraženi bez LeBrona

    23. Oktobra 2025.2 Mins Read

    U spektakularnoj utakmici Oklahoma City Thunder je pred domaćom publikom savladala Houston Rocketse rezultatom 125:124,…

    Njemačka firma iskoristila pljačku Louvrea za reklamu svoje dizalice

    23. Oktobra 2025.

    Saobraćajna nesreća u Jablanskoj, povrijeđena žena – vozač koji je skrivio nesreću pobjegao s mjesta nesreće

    23. Oktobra 2025.

    Velibor Pudar napušta HNK Kruševo i prelazi u Velež

    23. Oktobra 2025.
    Društvene mreže
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo

    Pretplati se

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    BuzimPress.ba
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • Naslovna
    • Uslovi korištenja
    • Kontakt
    © 2025 BuzimPress.ba. Designed by HAJ CODE d.o.o..

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.