Close Menu
BuzimPress.ba

    Pretplatite se na ažuriranja

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    What's Hot

    Hrvatski selektor iskoristio ljubičasti karton: Znate li čemu služi?

    4. Novembra 2025.

    Preminula pjevačica legendarnog benda Grateful Dead

    4. Novembra 2025.

    Žižović umro pred kolegom na terenu: Nešto je puklo, puštao je čudne zvukove

    4. Novembra 2025.

    Šta ako na čokoladi primijetite bijele tragove: Je li i dalje ispravna?

    4. Novembra 2025.

    Mladić iz BiH izboden u Njemačkoj

    4. Novembra 2025.
    Facebook Instagram YouTube WhatsApp TikTok RSS
    BuzimPress.baBuzimPress.ba
    • Marketing
    • Kontakt
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp RSS
    NAJNOVIJE
    • Naslovna
    • Bužim
    • Unsko-sanski kanton
    • Sport
    • Bosna i Hercegovina
    • Magazin
    BuzimPress.ba
    Home»Magazin»Prijedlog za jednostavan, a ukusan ručak od nekoliko sastojaka
    Magazin

    Prijedlog za jednostavan, a ukusan ručak od nekoliko sastojaka

    3. Novembra 2025.2 Mins Read
    Podijeli
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp Email


    Priprema mu nije zahtjevna – koristi se nekoliko jednostavnih sastojaka, a najljepši ukus dobija kada se polako krčka.

    Pileći paprikaš je odličan izbor za bogat ručak tokom jesenjih dana kada nam treba nešto fino, utješno i toplo nakon dugog radnog dana. 

    Pileći gulaš se najbolje slaže sa domaćim rezancima, njokama, palentom ili pire krompirom.

    Sve što treba da uradite je da dodate svoju omiljenu sezonsku salatu i uživanje u ukusnom ručku može da počne.

     

    Sastojci:

     

    500 g piletine

    2 glavice crnog luka

    3 mrkve

     

     

    0,25 korjena celera

    2 kašike koncentrata paradajza

    2 kašičice mljevene paprike

    3 kašike pavlake

    600 ml pilećeg bujona

    listići svježeg peršuna

    2 kašike suncokretovog ulja

    so,

    crni biber

     

    Priprema:

    Začinite piletinu, isječenu na komade, solju i biberom.

    Zagrijte ulje u tavi i propržite meso sa svih strana.

    Izvadite meso iz tiganja i u isto ulje dodajte sitno sjeckani luk. Pržite dok ne porumeni, zatim dodajte rendanu mrkvu i celer.

    Pržite još kratko i dodajte dovoljno bujona da prekrije povrće.

    Začinite paprikom, dodajte so i biber po ukusu, a zatim dodajte paradajz pire.

    Dobro promiješajte pa dodajte meso i ostavite da se kuha oko sat vremena. Ako tečnost ispari, obavezno dodajte još da biste na kraju dobili bogat sos.

    Pred kraj kuhanja izvadite meso i malo čorbe iz tiganja i pomiješajte ih sa pavlakom.

    Preostalo povrće u tiganju sitno isjeckajte štapnim mikserom i dodajte smjesu sa pavlakom.

    Dobro promiješajte, vratite meso, pospite svježim peršunom i poslužite toplo sa prilogom po vašem izboru.

     

     

    (Vijesti.ba)

     

    Možda vas zanima

    Preminula pjevačica legendarnog benda Grateful Dead

    4. Novembra 2025.

    Šta ako na čokoladi primijetite bijele tragove: Je li i dalje ispravna?

    4. Novembra 2025.

    Kako znati da su vam krvni sudovi začepljeni? Ovi znakovi vam mogu spasiti život

    4. Novembra 2025.
    Najnovije
    Sport

    Hrvatski selektor iskoristio ljubičasti karton: Znate li čemu služi?

    4. Novembra 2025.2 Mins Read

    Mlada reprezentacija Hrvatske remizirala je u ponedjeljak 0:0 protiv Senegala u prvom kolu Svjetskog U-17…

    Preminula pjevačica legendarnog benda Grateful Dead

    4. Novembra 2025.

    Žižović umro pred kolegom na terenu: Nešto je puklo, puštao je čudne zvukove

    4. Novembra 2025.

    Šta ako na čokoladi primijetite bijele tragove: Je li i dalje ispravna?

    4. Novembra 2025.
    Društvene mreže
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo

    Pretplati se

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    BuzimPress.ba
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • Naslovna
    • Uslovi korištenja
    • Kontakt
    © 2025 BuzimPress.ba. Designed by HAJ CODE d.o.o..

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.