Close Menu
BuzimPress.ba

    Pretplatite se na ažuriranja

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    What's Hot

    Cvitanović: Igrači moraju biti čvrsto na zemlji i svjesni kakav nas susret očekuje

    7. Novembra 2025.

    Bliži se novogodišnja noć: Evo gdje će pjevati najveće regionalne zvijezde

    7. Novembra 2025.

    Buduće hafize! Mlade Sanjanke Džejla i Arnela započele učenje Kur'ana

    7. Novembra 2025.

    Borac bez pola tima u derbiju sa Sarajevom: Marinović otkrio s čim raspolaže

    7. Novembra 2025.

    Saobraćajna nesreća u blizini Crvene jabuke

    7. Novembra 2025.
    Facebook Instagram YouTube WhatsApp TikTok RSS
    BuzimPress.baBuzimPress.ba
    • Marketing
    • Kontakt
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp RSS
    NAJNOVIJE
    • Naslovna
    • Bužim
    • Unsko-sanski kanton
    • Sport
    • Bosna i Hercegovina
    • Magazin
    BuzimPress.ba
    Home»Magazin»Imate konzervu tune? Evo kako od nje napraviti ručak kao iz restorana
    Magazin

    Imate konzervu tune? Evo kako od nje napraviti ručak kao iz restorana

    7. Novembra 2025.2 Mins Read
    Podijeli
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp Email


    Tuna je jedna od onih namirnica koje uvijek vrijedi imati pri ruci: traje dugo, zauzima malo mjesta i idealna je za dane kad ponestane ideja ili vremena za kuhanje.

    Najčešće završava u klasičnoj salati s kukuruzom i majonezom, ali uz malo mašte može postati mnogo zanimljivije jelo.

    Dodajte joj malo kuhane riže, svježeg kelja ili špinata i dobit ćete hranjiv i zasitan obrok. Odlično se slaže i s kuhanim jajima, maslinama i rajčicama – sve to prelijte s malo maslinovog ulja i za par minuta imate lagan proteinski ručak.

    Za toplu varijantu, skuhajte tjesteninu ili njoke i umiješajte tunu s vrhnjem i umakom od rajčice. Rezultat je jednostavno, ali ukusno jelo koje podsjeća na mediteransku pastu.

    Ako vam treba nešto brzo za grickanje uz film ili kasnu večeru, tuna opet spašava stvar. Pomiješajte je s krem sirom ili vrhnjem za kuhanje, dodajte limunov sok i začine, pa smjesu namažite na tost ili punite lisnato tijesto. Ispecite desetak minuta u rerni i dobit ćete hrskave, zlatne zalogaje puni okusa.

    Tunu možete koristiti i kao nadjev za pečene tikvice ili paprike – samo je pomiješajte s malo riže i omiljenim začinima.

    Konzerva tune zaista je mala kulinarska riznica: s njom možete napraviti brz, ukusan i hranjiv obrok bez puno truda.

    Savršena je za dane kad želite pojesti nešto konkretno, ali nemate volje stajati pored šporeta satima.

    (Vijesti.ba)

    Možda vas zanima

    Bliži se novogodišnja noć: Evo gdje će pjevati najveće regionalne zvijezde

    7. Novembra 2025.

    Dom 111.000 paukova: Najveća mreža na svijetu otkrivena na granici Albanije i Grčke

    7. Novembra 2025.

    Ko ima najviše pratilaca na X-u u 2025. godini?

    7. Novembra 2025.
    Najnovije
    Sport

    Cvitanović: Igrači moraju biti čvrsto na zemlji i svjesni kakav nas susret očekuje

    7. Novembra 2025.2 Mins Read

    Sarajevo koje trenutno zauzima peto mjesto na ligaškoj tabeli s 18 bodova u prošlom kolu…

    Bliži se novogodišnja noć: Evo gdje će pjevati najveće regionalne zvijezde

    7. Novembra 2025.

    Buduće hafize! Mlade Sanjanke Džejla i Arnela započele učenje Kur'ana

    7. Novembra 2025.

    Borac bez pola tima u derbiju sa Sarajevom: Marinović otkrio s čim raspolaže

    7. Novembra 2025.
    Društvene mreže
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo

    Pretplati se

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    BuzimPress.ba
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • Naslovna
    • Uslovi korištenja
    • Kontakt
    © 2025 BuzimPress.ba. Designed by HAJ CODE d.o.o..

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.