Close Menu
BuzimPress.ba

    Pretplatite se na ažuriranja

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    What's Hot

    U Laktašima igrali Igokea i Zenit, na tribinama zastave RS, Rusije i Srbije

    6. Decembra 2025.

    Recept za savršenu posnu sarmu: Svi će se oduševiti i tražiti još

    6. Decembra 2025.

    Javni oglas Doma zdravlja Bosanski Petrovac – više otvorenih radnih mjesta

    6. Decembra 2025.

    UFC razbjesnio publiku: Umjesto borbi lansirali obroke i izazvali haos

    6. Decembra 2025.

    TasteAtlas je svrstao među 100 najboljih!

    6. Decembra 2025.
    Facebook Instagram YouTube WhatsApp TikTok RSS
    BuzimPress.baBuzimPress.ba
    • Marketing
    • Kontakt
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp RSS
    NAJNOVIJE
    • Naslovna
    • Bužim
    • Unsko-sanski kanton
    • Sport
    • Bosna i Hercegovina
    • Magazin
    BuzimPress.ba
    Home»Magazin»Kajgana kao iz restorana: Jedan sastojak pravi čudo u tavi
    Magazin

    Kajgana kao iz restorana: Jedan sastojak pravi čudo u tavi

    6. Decembra 2025.2 Mins Read
    Podijeli
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp Email


    Kajgana je jedno od onih jela koje nikad ne izlazi iz mode.

    Priprema se brzo, jednostavna je i prilično zasitna. Ipak, uprkos tome što izgleda kao najlakši doručak na svijetu, mnogima se desi da na kraju dobiju suhu, gumenastu ili potpuno bezukusnu smjesu.

    Zato kuharski stručnjaci već neko vrijeme ponavljaju jedan savjet: postoji vrlo jednostavan dodatak koji običnu kajganu pretvara u nevjerovatno kremasto i bogato jelo.

    Prema riječima kuharice Coco Morante, tajna je u slatkoj pavlaci za kuhanje. Samo jedna kašika pavlake po jajetu dovoljna je da jelo dobije punoću, nježniju strukturu i okus kakav inače nalazimo u restoranima.

    Za pravu kremastu kajganu potrebno je samo nekoliko sastojaka: dva jaja, malo putera, dvije kašike pavlake te so i biber po želji. Dok se puter topi na srednje jakoj vatri, jaja i pavlaka se dobro umute kako bi se dobila glatka i ujednačena smjesa.

    Kada puter počne pjeniti, smjesa se sipá u tavu i lagano miješa silikonskom lopaticom. Suština je u tome da se jaja stalno pomjeraju kako se ne bi prepekla jer kajgana treba ostati mekana, nježna i blago sjajna.

    Začini se dodaju tek pred kraj, a jelo je najukusnije uz tost ili drugo omiljeno pecivo.

    Uz ovaj mali trik i nekoliko jednostavnih koraka, sasvim običan doručak lako može postati pravi mali gurmanski užitak.

    (Vijesti.ba)

    Možda vas zanima

    Recept za savršenu posnu sarmu: Svi će se oduševiti i tražiti još

    6. Decembra 2025.

    TasteAtlas je svrstao među 100 najboljih!

    6. Decembra 2025.

    Džejla Ramović odgodila nastup u Skoplju: Kako bismo izbjegli neprijatnosti…

    6. Decembra 2025.
    Najnovije
    Sport

    U Laktašima igrali Igokea i Zenit, na tribinama zastave RS, Rusije i Srbije

    6. Decembra 2025.1 Min Read

    U Sportskoj dvorani u Laktašima večeras je odigran susret Winline Kupa u kojem su snage…

    Recept za savršenu posnu sarmu: Svi će se oduševiti i tražiti još

    6. Decembra 2025.

    Javni oglas Doma zdravlja Bosanski Petrovac – više otvorenih radnih mjesta

    6. Decembra 2025.

    UFC razbjesnio publiku: Umjesto borbi lansirali obroke i izazvali haos

    6. Decembra 2025.
    Društvene mreže
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo

    Pretplati se

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    BuzimPress.ba
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • Naslovna
    • Uslovi korištenja
    • Kontakt
    © 2025 BuzimPress.ba. Designed by HAJ CODE d.o.o..

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.