Close Menu
BuzimPress.ba

    Pretplatite se na ažuriranja

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    What's Hot

    Kyrgios o Đokoviću: Rekao sam mu da ide u penziju, neka uživa sa djecom

    18. Jula 2025.

    I drugi grad u Hrvatskoj otkazao koncert Bajage i Instruktora

    18. Jula 2025.

    Ne ustručavam se, ja bih uručio zlatne značke svim mojim sinovima

    18. Jula 2025.

    Željini navijači preplavili Koper, Plavi večeras kao kod kuće

    18. Jula 2025.

    Ovo je jedna od najboljih metoda čišćenja dvorišta

    18. Jula 2025.
    Facebook Instagram YouTube WhatsApp TikTok RSS
    BuzimPress.baBuzimPress.ba
    • Marketing
    • Kontakt
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp RSS
    NAJNOVIJE
    • Naslovna
    • Bužim
    • Unsko-sanski kanton
    • Sport
    • Bosna i Hercegovina
    • Magazin
    BuzimPress.ba
    Home»Magazin»Domaći sladoled sa dva sastojka: Neki kažu bolji od kupovnog
    Magazin

    Domaći sladoled sa dva sastojka: Neki kažu bolji od kupovnog

    18. Jula 2025.2 Mins Read
    Podijeli
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp Email


    Tokom ljetnih vrućina, nema boljeg osvježenja od zdjelice hladnog i kremastog sladoleda. 

    Iako mnogi posežu za kupovnim verzijama iz prodavnice, sve više ljubitelja slatkiša otkriva čari pravljenja domaćeg sladoleda i to po receptu koji zahtijeva samo dva sastojka.

    Osim što je ukusan, ovaj desert je jednostavan za pripremu i prilagodljiv svakom ukusu.

    Recept je oduševio korisnike interneta, koji ga opisuju kao “nevjerovatno kremast”, “brz za napraviti” i “bolji od kupovnog”.

    Neki su dodavali vaniliju, voćne piree ili čokoladne komadiće kako bi kreirali vlastite verzije. Mogućnosti su neograničene, od klasičnog vanilija sladoleda do onih s voćem, orašastim plodovima ili čak komadićima kolača.

    Za osnovni recept potrebni su vam: jedna pinta (oko 470 ml) slatkog vrhnja za šlag i jedna konzerva (oko 400 g) zaslađenog kondenziranog mlijeka.

    Vrhnje se prvo umuti mikserom u ohlađenoj posudi dok se ne formiraju mekani vrhovi. Zatim se doda kondenzirano mlijeko i sve se dobro izmiješa dok smjesa ne postane gusta i ujednačena.

    Smjesa se potom prelije u plitku posudu, pokrije plastičnom folijom i ostavi u zamrzivaču najmanje šest sati, dok se ne stvrdne. Nakon toga, domaći sladoled je spreman za serviranje – bez ikakvih dodatnih uređaja ili posebnih vještina.

    Ovaj jednostavni recept ne zahtijeva mnogo vremena ni truda, a rezultat je osvježavajući desert koji možete prilagoditi svojim željama.

    Idealan je za tople ljetne dane i sigurno će postati redovan gost na vašem stolu.

    (Vijesti.ba)

    Možda vas zanima

    I drugi grad u Hrvatskoj otkazao koncert Bajage i Instruktora

    18. Jula 2025.

    Ovo je jedna od najboljih metoda čišćenja dvorišta

    18. Jula 2025.

    Arheološko otkriće u Turskoj: Brodolom star 2.000 godina otkriva tajne Mediterana

    18. Jula 2025.
    Najnovije
    Sport

    Kyrgios o Đokoviću: Rekao sam mu da ide u penziju, neka uživa sa djecom

    18. Jula 2025.1 Min Read

    Novak Đoković bi uskoro trebao završiti karijeru, smatra kontroverzni australski teniser Nick Kyrgios.”Mislim da je…

    I drugi grad u Hrvatskoj otkazao koncert Bajage i Instruktora

    18. Jula 2025.

    Ne ustručavam se, ja bih uručio zlatne značke svim mojim sinovima

    18. Jula 2025.

    Željini navijači preplavili Koper, Plavi večeras kao kod kuće

    18. Jula 2025.
    Društvene mreže
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo

    Pretplati se

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    BuzimPress.ba
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • Naslovna
    • Uslovi korištenja
    • Kontakt
    © 2025 BuzimPress.ba. Designed by HAJ CODE d.o.o..

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.