Close Menu
BuzimPress.ba

    Pretplatite se na ažuriranja

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    What's Hot

    Guardiola usred derbija kod Arsenala zgrabio i poljubio četvrtog sudiju

    22. Septembra 2025.

    Jedan detalj navodno otkriva da će Yamal osvojiti Zlatnu loptu

    22. Septembra 2025.

    Talijani će sudiju koji je oštetio Juventus izbaciti u Serie B

    22. Septembra 2025.

    Komšić čestitao Barlovu na osvajanju srebrene medalje na SP-u

    22. Septembra 2025.

    Stručnjaci odredili koje je najbolje vrijeme za ručak

    22. Septembra 2025.
    Facebook Instagram YouTube WhatsApp TikTok RSS
    BuzimPress.baBuzimPress.ba
    • Marketing
    • Kontakt
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp RSS
    NAJNOVIJE
    • Naslovna
    • Bužim
    • Unsko-sanski kanton
    • Sport
    • Bosna i Hercegovina
    • Magazin
    BuzimPress.ba
    Home»Magazin»Domaći sladoled sa dva sastojka: Neki kažu bolji od kupovnog
    Magazin

    Domaći sladoled sa dva sastojka: Neki kažu bolji od kupovnog

    18. Jula 2025.2 Mins Read
    Podijeli
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp Email


    Tokom ljetnih vrućina, nema boljeg osvježenja od zdjelice hladnog i kremastog sladoleda. 

    Iako mnogi posežu za kupovnim verzijama iz prodavnice, sve više ljubitelja slatkiša otkriva čari pravljenja domaćeg sladoleda i to po receptu koji zahtijeva samo dva sastojka.

    Osim što je ukusan, ovaj desert je jednostavan za pripremu i prilagodljiv svakom ukusu.

    Recept je oduševio korisnike interneta, koji ga opisuju kao “nevjerovatno kremast”, “brz za napraviti” i “bolji od kupovnog”.

    Neki su dodavali vaniliju, voćne piree ili čokoladne komadiće kako bi kreirali vlastite verzije. Mogućnosti su neograničene, od klasičnog vanilija sladoleda do onih s voćem, orašastim plodovima ili čak komadićima kolača.

    Za osnovni recept potrebni su vam: jedna pinta (oko 470 ml) slatkog vrhnja za šlag i jedna konzerva (oko 400 g) zaslađenog kondenziranog mlijeka.

    Vrhnje se prvo umuti mikserom u ohlađenoj posudi dok se ne formiraju mekani vrhovi. Zatim se doda kondenzirano mlijeko i sve se dobro izmiješa dok smjesa ne postane gusta i ujednačena.

    Smjesa se potom prelije u plitku posudu, pokrije plastičnom folijom i ostavi u zamrzivaču najmanje šest sati, dok se ne stvrdne. Nakon toga, domaći sladoled je spreman za serviranje – bez ikakvih dodatnih uređaja ili posebnih vještina.

    Ovaj jednostavni recept ne zahtijeva mnogo vremena ni truda, a rezultat je osvježavajući desert koji možete prilagoditi svojim željama.

    Idealan je za tople ljetne dane i sigurno će postati redovan gost na vašem stolu.

    (Vijesti.ba)

    Možda vas zanima

    Stručnjaci odredili koje je najbolje vrijeme za ručak

    22. Septembra 2025.

    “Najrazmaženiji cvijet”: Zašto orhideje nekima uspijevaju a nekima umiru?

    21. Septembra 2025.

    Večeras spektakl na nebu iznad regiona: Saturn će zasijati u punom sjaju

    21. Septembra 2025.
    Najnovije
    Sport

    Guardiola usred derbija kod Arsenala zgrabio i poljubio četvrtog sudiju

    22. Septembra 2025.1 Min Read

    Pep Guardiola poljubio je četvrtog sudiju Craiga Pawsona tokom utakmice Manchester Cityja protiv Arsenala (1:1)…

    Jedan detalj navodno otkriva da će Yamal osvojiti Zlatnu loptu

    22. Septembra 2025.

    Talijani će sudiju koji je oštetio Juventus izbaciti u Serie B

    22. Septembra 2025.

    Komšić čestitao Barlovu na osvajanju srebrene medalje na SP-u

    22. Septembra 2025.
    Društvene mreže
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo

    Pretplati se

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    BuzimPress.ba
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • Naslovna
    • Uslovi korištenja
    • Kontakt
    © 2025 BuzimPress.ba. Designed by HAJ CODE d.o.o..

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.