Close Menu
BuzimPress.ba

    Pretplatite se na ažuriranja

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    What's Hot

    Zmajevi na Koševu odradili posljednji trening pred put u San Marino

    5. Septembra 2025.

    Kako su navijači BiH osvojili Evropu

    5. Septembra 2025.

    Elektronske cigarete ne izazivaju “kokičasta pluća”, potvrdila britanska zdravstvena služba

    5. Septembra 2025.

    BiH režirala dramu, Španija ispala sa Eurobasketa

    5. Septembra 2025.

    Istraživanje: Korištenje dijetalnih zaslađivača značajno ubrzava starenje mozga

    5. Septembra 2025.
    Facebook Instagram YouTube WhatsApp TikTok RSS
    BuzimPress.baBuzimPress.ba
    • Marketing
    • Kontakt
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp RSS
    NAJNOVIJE
    • Naslovna
    • Bužim
    • Unsko-sanski kanton
    • Sport
    • Bosna i Hercegovina
    • Magazin
    BuzimPress.ba
    Home»Magazin»Džem od višanja koji osvaja okusom uz ovaj tajni sastojak!
    Magazin

    Džem od višanja koji osvaja okusom uz ovaj tajni sastojak!

    4. Septembra 2025.1 Min Read
    Podijeli
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp Email


    Ako volite domaće džemove i tražite nešto novo što će vas iznenaditi okusom, ovaj recept je idealan za vas.

    Spoj kiselkastih višanja i bogatog okusa čokolade daje neodoljivu kombinaciju kojoj je teško odoljeti. Džem je savršen za mazanje na hljeb, palačinke ili kao dodatak kolačima. Priprema je jednostavna, a rezultat je domaći slatkiš koji se pamti.

    Sastojci:

    • 1 kg očišćenih višanja (bez koštica)
    • 1 kg šećera
    • 2 kašike limunovog soka
    • 60 g čokolade za kuhanje

    Priprema:

    U dubljem loncu pomiješajte višnje, šećer i limunov sok. Sve lagano izgnječite viljuškom ili gnječilicom za krompir, tek toliko da puste sok i povežu se sa šećerom.

    Stavite lonac na šporet i kuhajte smjesu na srednjoj temperaturi dok ne provri. Nakon što proključa, nastavite kuhati još 20 minuta uz povremeno miješanje kako se džem ne bi zalijepio za dno.

    Nakon kuhanja, sklonite lonac sa vatre i odmah dodajte izlomljenu čokoladu. Miješajte dok se čokolada potpuno ne otopi i sjedini s voćem.

    Topao džem sipajte u prethodno zagrijane i sterilizirane staklene tegle. Zatvorite ih dobro, okrenite naopako na nekoliko minuta, a zatim ih vratite u uspravan položaj. Ostavite da se potpuno ohlade, pa ih odložite na hladno i tamno mjesto.

    (Vijesti.ba)

    Možda vas zanima

    Elektronske cigarete ne izazivaju “kokičasta pluća”, potvrdila britanska zdravstvena služba

    5. Septembra 2025.

    Istraživanje: Korištenje dijetalnih zaslađivača značajno ubrzava starenje mozga

    5. Septembra 2025.

    Dokumentarna drama o palestinskoj djevojčici ubijenoj u Gazi glavna tema Venecijanskog festivala

    4. Septembra 2025.
    Najnovije
    Sport

    Zmajevi na Koševu odradili posljednji trening pred put u San Marino

    5. Septembra 2025.1 Min Read

    Kao i prethodnih dana, svi igrači su u pogonu, spremni za izazove koji su pred…

    Kako su navijači BiH osvojili Evropu

    5. Septembra 2025.

    Elektronske cigarete ne izazivaju “kokičasta pluća”, potvrdila britanska zdravstvena služba

    5. Septembra 2025.

    BiH režirala dramu, Španija ispala sa Eurobasketa

    5. Septembra 2025.
    Društvene mreže
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo

    Pretplati se

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    BuzimPress.ba
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • Naslovna
    • Uslovi korištenja
    • Kontakt
    © 2025 BuzimPress.ba. Designed by HAJ CODE d.o.o..

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.