Close Menu
BuzimPress.ba

    Pretplatite se na ažuriranja

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    What's Hot

    Vojin Pavlović osuđen na tri i po godine zatvora za negiranje genocida i veličanje Ratka Mladića

    21. Novembra 2025.

    Ako prođu Vels, Zmajevi finale baraža igraju kući

    21. Novembra 2025.

    Formiran novi odbor za praćenje i koordinaciju

    21. Novembra 2025.

    Barbarez o baražu: Finale kod kuće dodatna motivacija

    21. Novembra 2025.

    Hitno ažurirajte Google Chrome: Otkriven veliki propust

    21. Novembra 2025.
    Facebook Instagram YouTube WhatsApp TikTok RSS
    BuzimPress.baBuzimPress.ba
    • Marketing
    • Kontakt
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp RSS
    NAJNOVIJE
    • Naslovna
    • Bužim
    • Unsko-sanski kanton
    • Sport
    • Bosna i Hercegovina
    • Magazin
    BuzimPress.ba
    Home»Magazin»Gurmanska teletina s tjesteninom u kremastom umaku
    Magazin

    Gurmanska teletina s tjesteninom u kremastom umaku

    22. Marta 2025.1 Min Read
    Podijeli
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp Email


    Savršeno mekana teletina, marinirana u vinu i začinima, upija bogate arome, dok kremasti umak s vrhnjem i sokom od limuna zaokružuje okus.

    Uz špagete, ovo jelo postaje pravi gurmanski doživljaj.

    Sastojci (za 4 osobe)

    • 1 kg teletine (plećka)
    • 250 ml bijelog vina
    • 2 borovice, 2 klinčića, 1 lovorov list, bijeli papar
    • 1 celer, 1 luk, 300 g mrkve, 3 poriluka
    • 500 ml temeljca, 300 g špageta
    • 2 kašike maslaca, 30 g brašna, 200 ml vrhnja
    • 1 žumanjak, 1 kašika soka od limuna, muškatni oraščić

    Priprema:

    1. Teletinu marinirati u vinu i začinima preko noći.
    2. Kuhati s lukom, celerom i temeljcem, zatim procijediti.
    3. Pirjati mrkvu i poriluk, skuhati špagete.
    4. Na maslacu napraviti laganu zapršku, dodati temeljac i vrhnje.
    5. Dodati meso, sok od limuna i žumanjak te začiniti.

    Za završni dodir naribajte malo sira preko tople tjestenine kako bi se savršeno stopio s umakom.

    Bogat okus, nježna tekstura i uravnoteženi začini čine ovo jelo savršenim izborom za svečane prilike, a uz lagane priloge i aromatične začine, možete ga pripremiti i kao iftar koji će oduševiti cijelu porodicu.

    Prijatno!

    (Vijesti.ba)

    Možda vas zanima

    Hitno ažurirajte Google Chrome: Otkriven veliki propust

    21. Novembra 2025.

    Sin Tome Zdravkovića otvorio dušu o ocu: Zamjerio sam mu…

    21. Novembra 2025.

    Vaš automobil troši više nego što bi trebao? Ovo su mogući uzroci

    21. Novembra 2025.
    Najnovije
    Bosna i Hercegovina

    Vojin Pavlović osuđen na tri i po godine zatvora za negiranje genocida i veličanje Ratka Mladića

    21. Novembra 2025.2 Mins Read

    Vijeće Apelacionog odjeljenja Suda Bosne i Hercegovine dostavilo je drugostepenu presudu u predmetu protiv Vojina…

    Ako prođu Vels, Zmajevi finale baraža igraju kući

    21. Novembra 2025.

    Formiran novi odbor za praćenje i koordinaciju

    21. Novembra 2025.

    Barbarez o baražu: Finale kod kuće dodatna motivacija

    21. Novembra 2025.
    Društvene mreže
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo

    Pretplati se

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    BuzimPress.ba
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • Naslovna
    • Uslovi korištenja
    • Kontakt
    © 2025 BuzimPress.ba. Designed by HAJ CODE d.o.o..

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.