Close Menu
BuzimPress.ba

    Pretplatite se na ažuriranja

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    What's Hot

    Gospina trava povećava apetit i poboljšava raspoloženje

    18. Maja 2025.

    Rafting u junu: Neretva bolja od svakog mora, a Nurkić i njegova Emina to dobro znaju

    18. Maja 2025.

    Čestitamo! Učenici iz Bihaća osvojili zlato na Međunarodnoj naučnoj olimpijadi u Indoneziji

    18. Maja 2025.

    Tri igrača premijerligaša BiH tek završavaju srednju školu

    18. Maja 2025.

    Žvakanje žvakaće gume može dovesti do poremećaja funkcije štitne žlijezde

    18. Maja 2025.
    Facebook Instagram YouTube WhatsApp TikTok RSS
    BuzimPress.baBuzimPress.ba
    • Marketing
    • Kontakt
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp RSS
    NAJNOVIJE
    • Naslovna
    • Bužim
    • Unsko-sanski kanton
    • Sport
    • Bosna i Hercegovina
    • Magazin
    BuzimPress.ba
    Home»Magazin»Gurmanska teletina s tjesteninom u kremastom umaku
    Magazin

    Gurmanska teletina s tjesteninom u kremastom umaku

    22. Marta 2025.1 Min Read
    Podijeli
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp Email


    Savršeno mekana teletina, marinirana u vinu i začinima, upija bogate arome, dok kremasti umak s vrhnjem i sokom od limuna zaokružuje okus.

    Uz špagete, ovo jelo postaje pravi gurmanski doživljaj.

    Sastojci (za 4 osobe)

    • 1 kg teletine (plećka)
    • 250 ml bijelog vina
    • 2 borovice, 2 klinčića, 1 lovorov list, bijeli papar
    • 1 celer, 1 luk, 300 g mrkve, 3 poriluka
    • 500 ml temeljca, 300 g špageta
    • 2 kašike maslaca, 30 g brašna, 200 ml vrhnja
    • 1 žumanjak, 1 kašika soka od limuna, muškatni oraščić

    Priprema:

    1. Teletinu marinirati u vinu i začinima preko noći.
    2. Kuhati s lukom, celerom i temeljcem, zatim procijediti.
    3. Pirjati mrkvu i poriluk, skuhati špagete.
    4. Na maslacu napraviti laganu zapršku, dodati temeljac i vrhnje.
    5. Dodati meso, sok od limuna i žumanjak te začiniti.

    Za završni dodir naribajte malo sira preko tople tjestenine kako bi se savršeno stopio s umakom.

    Bogat okus, nježna tekstura i uravnoteženi začini čine ovo jelo savršenim izborom za svečane prilike, a uz lagane priloge i aromatične začine, možete ga pripremiti i kao iftar koji će oduševiti cijelu porodicu.

    Prijatno!

    (Vijesti.ba)

    Možda vas zanima

    Gospina trava povećava apetit i poboljšava raspoloženje

    18. Maja 2025.

    Rafting u junu: Neretva bolja od svakog mora, a Nurkić i njegova Emina to dobro znaju

    18. Maja 2025.

    Žvakanje žvakaće gume može dovesti do poremećaja funkcije štitne žlijezde

    18. Maja 2025.
    Najnovije
    Magazin

    Gospina trava povećava apetit i poboljšava raspoloženje

    18. Maja 2025.1 Min Read

    Gospina trava, poznata i pod latinskim nazivom Hypericum perforatum, široko je korištena biljka u fitoterapiji…

    Rafting u junu: Neretva bolja od svakog mora, a Nurkić i njegova Emina to dobro znaju

    18. Maja 2025.

    Čestitamo! Učenici iz Bihaća osvojili zlato na Međunarodnoj naučnoj olimpijadi u Indoneziji

    18. Maja 2025.

    Tri igrača premijerligaša BiH tek završavaju srednju školu

    18. Maja 2025.
    Društvene mreže
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo

    Pretplati se

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    BuzimPress.ba
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • Naslovna
    • Uslovi korištenja
    • Kontakt
    © 2025 BuzimPress.ba. Designed by HAJ CODE d.o.o..

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.