Close Menu
BuzimPress.ba

    Pretplatite se na ažuriranja

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    What's Hot

    Preminula legendarna francuska glumica Brigitte Bardot

    28. Decembra 2025.

    Nevidljiva pravila Šengena zbog kojih pljušte zabrane ulaska!

    28. Decembra 2025.

    Juventus pobjedom u Pisi skočio na treće mjesto Serije A

    28. Decembra 2025.

    Moćna Nigerija preko Tunisa do nokaut faze AKN-a

    28. Decembra 2025.

    Mjere štednje: U Francuskoj 30 ljudi dijeli jedan auto, a ključevi su u kafani

    28. Decembra 2025.
    Facebook Instagram YouTube WhatsApp TikTok RSS
    BuzimPress.baBuzimPress.ba
    • Marketing
    • Kontakt
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp RSS
    NAJNOVIJE
    • Naslovna
    • Bužim
    • Unsko-sanski kanton
    • Sport
    • Bosna i Hercegovina
    • Magazin
    BuzimPress.ba
    Home»Magazin»Jeste li probali ovaj recept za palačinke?
    Magazin

    Jeste li probali ovaj recept za palačinke?

    7. Augusta 2025.1 Min Read
    Podijeli
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp Email


    Njihova popularnost leži u jednostavnosti pripreme, dostupnosti sastojaka i neograničenim mogućnostima kombinacija.

    Osnovni recept za palačinke uključuje samo nekoliko sastojaka: 2 jaja, 300 ml mlijeka, 200 g brašna, prstohvat soli i malo ulja.

    Sve sastojke potrebno je umutiti mikserom ili ručno dok se ne dobije glatka, tečna smjesa bez grudvica. Po želji se može dodati i malo mineralne vode kako bi palačinke bile mekše i prozračnije.

    Tava se zagrije uz dodatak nekoliko kapi ulja, nakon čega se smjesa sipa kutlačom i ravnomjerno rasporedi. Palačinke se peku kratko oko jedne minute sa svake strane dok ne dobiju zlatnu boju. Važno je ne prepeći ih kako bi ostale mekane i savitljive.

    Palačinke se mogu puniti odmah nakon pečenja ili čuvati do serviranja. Za slatku verziju, najpopularniji su dodaci poput eurokrema, džema, meda ili svježeg voća.

    Slane palačinke mogu biti punjene sirom, pavlakom, gljivama ili mesom, a zatim zapečene u rerni sa sirom preko.

    Bez obzira na to da li ih pripremate za doručak, užinu ili večeru, palačinke su univerzalno jelo koje rijetko ko odbija.

    Njihova jednostavnost i brzina pripreme čine ih idealnim rješenjem kada vam zatreba nešto ukusno odmah.

    (Vijesti.ba)

    Možda vas zanima

    Preminula legendarna francuska glumica Brigitte Bardot

    28. Decembra 2025.

    Mjere štednje: U Francuskoj 30 ljudi dijeli jedan auto, a ključevi su u kafani

    28. Decembra 2025.

    Ovaj kuhinjski začin može spasiti vašu garderobu: Dovoljno je da ga ubacite u veš mašinu

    28. Decembra 2025.
    Najnovije
    Magazin

    Preminula legendarna francuska glumica Brigitte Bardot

    28. Decembra 2025.2 Mins Read

    Ikona francuskog filma, Brigitte Bardot, preminula je u 92. godini, prenose francuski mediji. Glumica Brigitte…

    Nevidljiva pravila Šengena zbog kojih pljušte zabrane ulaska!

    28. Decembra 2025.

    Juventus pobjedom u Pisi skočio na treće mjesto Serije A

    28. Decembra 2025.

    Moćna Nigerija preko Tunisa do nokaut faze AKN-a

    28. Decembra 2025.
    Društvene mreže
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo

    Pretplati se

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    BuzimPress.ba
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • Naslovna
    • Uslovi korištenja
    • Kontakt
    © 2025 BuzimPress.ba. Designed by HAJ CODE d.o.o..

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.