Lisnati jastučići s čokoladom savršen su spoj hrskavog tijesta i bogate čokolade, idealni za svaku priliku. U samo nekoliko koraka možete pripremiti desert koji će očarati vaše nepce.
Sastojci:
- 1 paket gotovog lisnatog tijesta
- 100 g čokolade (tamne ili mliječne, po želji)
- 1 kašika šećera u prahu (opcionalno za posipanje)
- 1 jaje (za premazivanje)
Priprema:
1. Razvaljajte gotovo lisnato tijesto na pobrašnjenoj površini. Narežite ga na kvadrate veličine 5×5 cm.
2. Na sredinu svakog kvadrata stavite komadić čokolade. Možete koristiti tamnu čokoladu za intenzivniji okus ili mliječnu čokoladu za slađu varijantu.
3. Preklopite tijesto tako da dobijete oblik trokuta. Pritisnite krajeve prstima kako biste ih dobro zatvorili.
4. Jaje izmutite i premažite vrhove jastučića za lijepu zlatnu boju prilikom pečenja. Stavite ih na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 180°C oko 15 minuta, dok ne postanu zlatno-smeđi.
5. Nakon što se ohlade, pospite ih šećerom u prahu za bogatiji okus.
I to je to! U samo nekoliko koraka pripremit ćete ove savršeno hrskave lisnate jastučiće s čokoladom koji će oduševiti svakog sladokusca. Savršeni su za užinu, kao desert za posebne prilike ili jednostavno uz šoljicu kafe.
Isprobajte ih već danas – bit će to ljubav na prvi zalogaj!
(Vijesti.ba)