Viralna ljetnja salata od krastavca, krompira i tunjevine je apsolutno savršena za vrele ljetnje dane, niko joj neće odoljeti.
Sastojci:
- 1 krastavac, tanko isječen
- 3 mlada krompira, tanko isječena
- 110 g tunjevine
- ½ ljubičastog luka
- 2 pune kašike grčkog jogurta
- 2 kašike peršuna ili vlašca, sitno isjeckanog
- 3 kašike cijeđenog limunovog soka
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašika začina za krompire
- ½ kašičice morske soli
- ½ kašičice bibera
Priprema:
Kako biste napravili ovu salatu, mladi krompir tanko isjecite, isperite pod hladnom vodom, ocijedite, stavite u posudu pogodnu za mikrovalnu, poklopite i zagrijevajte u mikrovalnoj na najjačoj snazi 5 minuta ili dok ne omekšaju.
Ostavite da se hlade nekoliko minuta.
Dok se krompir priprema, tanko isjecite krastavac i ljubičasti luk i stavite ih u veliku činiju ili posudu.
U istu posudu dodajte komadiće tunjevine, grčki jogurt, limunov sok, maslinovo ulje, peršun i/ili vlašac, začin za sve vrste krompira, morsku so i biber.
Pažljivo dodajte ohlađeni krompir preko.
Lagano promiješajte u posudi dok se dobro ne sjedini. Servirajte odmah ili držite u frižideru do serviranja.
Uživajte!
(Vijesti.ba)