Close Menu
BuzimPress.ba

    Pretplatite se na ažuriranja

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    What's Hot

    Više od 300 takmičara iz deset zemalja na Međunarodnoj trci prijateljstva

    26. Jula 2025.

    Adžem: Ekipa je spremna i motivisana

    26. Jula 2025.

    Mirza Selimović održao koncert u Konjicu: Ovo je bio koncert meni za dušu

    26. Jula 2025.

    Prve historijske medalje za BiH: Barlov i Zulfić briljirali na EPYG

    26. Jula 2025.

    Gledaju li se Zvezde Granda u Sarajevu? Odgovori će vas iznenaditi

    26. Jula 2025.
    Facebook Instagram YouTube WhatsApp TikTok RSS
    BuzimPress.baBuzimPress.ba
    • Marketing
    • Kontakt
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp RSS
    NAJNOVIJE
    • Naslovna
    • Bužim
    • Unsko-sanski kanton
    • Sport
    • Bosna i Hercegovina
    • Magazin
    BuzimPress.ba
    Home»Magazin»Najkremastiji domaći sladoled od breskvi
    Magazin

    Najkremastiji domaći sladoled od breskvi

    25. Jula 2025.2 Mins Read
    Podijeli
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp Email


    Domaći sladoled od breskvi je najbolji način da iskoristite sezonsko voće – prava je posveta djetinjstvu i jednostavnim užicima ljeta.

    Kremasta tekstura, bogat okus i lagani miris vanilije i breskvi čine ga desertom kojem se vraćate svakog ljeta.
    A za posebnu poslasticu, dodajte malo drobljenih prhkih keksića i malo cimeta – dobit ćete pravi Peach Cobbler sladoled!

    Sastojci

    •     2 velike zrele breskve (2 šoljice, oguljene i nasjeckane)
    •     1 šoljica šećera (podijeljeno)
    •     1 kašika limunovog soka
    •     2 kašike likera od breskve (po želji)
    •     4 velika žumanca
    •     2 šolje slatkog vrhnja
    •     1 šolja punomasnog mlijeka
    •     1 kašikica ekstrakta vanilije
    •     Malo soli


    Priprema

    1. Nasjeckane breskve pomiješajte s limunovim sokom, 1/4 šećera i likerom od breskve. Ostavite u frižideru preko noći.
    2. Ocijedite breskve i sačuvajte sok.
    3. U loncu zagrijte preostali šećer, vrhnje, mlijeko, so i vaniliju do vrenja.
    4. Temperirajte žumanca pa ih vratite u smjesu i kuhajte dok se ne zgusne. Umiješajte sok od breskvi.
    5. Ohladite smjesu i ostavite u frižideru barem 2 sata.
    6. Ulijte u posudu. Kad se zgusne, dodajte nasjeckane breskve.
    7. Smjesu stavite u kalup, pokrijte prozirnom folijom i zamrznite preko noći.

    Najbolje se slaže s dugim, toplim danima i još toplijim sjećanjima. Uživajte!

    (Vijesti.ba)

    Možda vas zanima

    Mirza Selimović održao koncert u Konjicu: Ovo je bio koncert meni za dušu

    26. Jula 2025.

    Gledaju li se Zvezde Granda u Sarajevu? Odgovori će vas iznenaditi

    26. Jula 2025.

    Evo kako su Ralje promijenile naš pogled na more i morske pse

    26. Jula 2025.
    Najnovije
    Sport

    Više od 300 takmičara iz deset zemalja na Međunarodnoj trci prijateljstva

    26. Jula 2025.2 Mins Read

    Generalni pokrovitelji manifestacije su Vlada BPK Goražde i Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i…

    Adžem: Ekipa je spremna i motivisana

    26. Jula 2025.

    Mirza Selimović održao koncert u Konjicu: Ovo je bio koncert meni za dušu

    26. Jula 2025.

    Prve historijske medalje za BiH: Barlov i Zulfić briljirali na EPYG

    26. Jula 2025.
    Društvene mreže
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo

    Pretplati se

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    BuzimPress.ba
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • Naslovna
    • Uslovi korištenja
    • Kontakt
    © 2025 BuzimPress.ba. Designed by HAJ CODE d.o.o..

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.