Close Menu
BuzimPress.ba

    Pretplatite se na ažuriranja

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    What's Hot

    Pomozimo joj da ode na operaciju u Tursku

    22. Septembra 2025.

    Pogledajte kako su navijači HSV-a dočekali Sergeja Barbareza

    22. Septembra 2025.

    “Najrazmaženiji cvijet”: Zašto orhideje nekima uspijevaju a nekima umiru?

    21. Septembra 2025.

    Vlastiti narod guši policijskim pendrecima i priča o zaštiti srpskog naroda u BiH

    21. Septembra 2025.

    Večeras spektakl na nebu iznad regiona: Saturn će zasijati u punom sjaju

    21. Septembra 2025.
    Facebook Instagram YouTube WhatsApp TikTok RSS
    BuzimPress.baBuzimPress.ba
    • Marketing
    • Kontakt
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp RSS
    NAJNOVIJE
    • Naslovna
    • Bužim
    • Unsko-sanski kanton
    • Sport
    • Bosna i Hercegovina
    • Magazin
    BuzimPress.ba
    Home»Magazin»Najlakši recept za tradicionalni iftar
    Magazin

    Najlakši recept za tradicionalni iftar

    3. Marta 2025.1 Min Read
    Podijeli
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp Email


    Jedno od svakako nezaobilaznih tradicionalnih jela u bosanskoj kuhinji je hadžijski ćevap, za koji se u narodu veli da se priprema za “hadžijski iftar”.

    Počastite danas sebe i svoje najbliže hadžijskim iftarom – u nastavku teksta vam donosimo recept.

    Potrebno za pet porcija:

    500gr telećeg ili junećeg mesa
    2 veća krompira
    200gr graška
    2 mrkve
    1 veća glavica crnog luka
    2 čehna bijelog luka (a i ne mora)
    2 svježe paprike
    5 lista pek papira, ako nije gotov izrezan, režite ga na dijelove porcije otprilike 40-ak cm
    kašikica curriya, pola kašikice cimeta ,vegeta, so, 2 supene kašike paradajz pirea, mala kašikica crvene paprike…

    Priprema

    Sve gornje sastojke sastaviti u tavu s malo ulja, dinstati, dodati začine, prekriti vodom i pustiti da se napola skuha.

    Puniti pek papir poluskuhanom smjesom, motajući kao bošču, kao bombon zatim vezati koncem, pazeći da se ne otvori ili procuri.

    Gotove bošče redati u tepsiju u kojoj je dopola vode, na taj način ce se ćevap dokuhavati/peći još pola sata.

    Servis je na ravnom tanjiru u pek papiru.

    Prijatno!

    (Vijesti.ba)

    Možda vas zanima

    “Najrazmaženiji cvijet”: Zašto orhideje nekima uspijevaju a nekima umiru?

    21. Septembra 2025.

    Večeras spektakl na nebu iznad regiona: Saturn će zasijati u punom sjaju

    21. Septembra 2025.

    Savjeti dreserke: Šta znači kada vas pas pokušava dodirnuti šapom

    21. Septembra 2025.
    Najnovije
    Bosna i Hercegovina

    Pomozimo joj da ode na operaciju u Tursku

    22. Septembra 2025.2 Mins Read

    Adisa Zalihić iz Travnika živi sa suprugom i sinom. Njena svakodnevica već godinama nije obična…

    Pogledajte kako su navijači HSV-a dočekali Sergeja Barbareza

    22. Septembra 2025.

    “Najrazmaženiji cvijet”: Zašto orhideje nekima uspijevaju a nekima umiru?

    21. Septembra 2025.

    Vlastiti narod guši policijskim pendrecima i priča o zaštiti srpskog naroda u BiH

    21. Septembra 2025.
    Društvene mreže
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo

    Pretplati se

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    BuzimPress.ba
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • Naslovna
    • Uslovi korištenja
    • Kontakt
    © 2025 BuzimPress.ba. Designed by HAJ CODE d.o.o..

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.