Close Menu
BuzimPress.ba

    Pretplatite se na ažuriranja

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    What's Hot

    Barbarez objavio spisak za San Marino i Sloveniju

    21. Maja 2025.

    Zaposleni zabrinuti zbog nove TikTok funkcije

    21. Maja 2025.

    Nihad Ljajić sudi duel Superkupa BiH između Borca i Zrinjskog

    20. Maja 2025.

    Zašto neki timovi uspijevaju dok drugi stagniraju iako imaju iste resurse?

    20. Maja 2025.

    Bišćanin Haris i Sarajlija Alija spriječili tragediju u Minhenu: Hrabrošću spasili bolnicu od požara

    20. Maja 2025.
    Facebook Instagram YouTube WhatsApp TikTok RSS
    BuzimPress.baBuzimPress.ba
    • Marketing
    • Kontakt
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp RSS
    NAJNOVIJE
    • Naslovna
    • Bužim
    • Unsko-sanski kanton
    • Sport
    • Bosna i Hercegovina
    • Magazin
    BuzimPress.ba
    Home»Magazin»Najlakši recept za tradicionalni iftar
    Magazin

    Najlakši recept za tradicionalni iftar

    3. Marta 2025.1 Min Read
    Podijeli
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp Email


    Jedno od svakako nezaobilaznih tradicionalnih jela u bosanskoj kuhinji je hadžijski ćevap, za koji se u narodu veli da se priprema za “hadžijski iftar”.

    Počastite danas sebe i svoje najbliže hadžijskim iftarom – u nastavku teksta vam donosimo recept.

    Potrebno za pet porcija:

    500gr telećeg ili junećeg mesa
    2 veća krompira
    200gr graška
    2 mrkve
    1 veća glavica crnog luka
    2 čehna bijelog luka (a i ne mora)
    2 svježe paprike
    5 lista pek papira, ako nije gotov izrezan, režite ga na dijelove porcije otprilike 40-ak cm
    kašikica curriya, pola kašikice cimeta ,vegeta, so, 2 supene kašike paradajz pirea, mala kašikica crvene paprike…

    Priprema

    Sve gornje sastojke sastaviti u tavu s malo ulja, dinstati, dodati začine, prekriti vodom i pustiti da se napola skuha.

    Puniti pek papir poluskuhanom smjesom, motajući kao bošču, kao bombon zatim vezati koncem, pazeći da se ne otvori ili procuri.

    Gotove bošče redati u tepsiju u kojoj je dopola vode, na taj način ce se ćevap dokuhavati/peći još pola sata.

    Servis je na ravnom tanjiru u pek papiru.

    Prijatno!

    (Vijesti.ba)

    Možda vas zanima

    Zaposleni zabrinuti zbog nove TikTok funkcije

    21. Maja 2025.

    Zašto neki timovi uspijevaju dok drugi stagniraju iako imaju iste resurse?

    20. Maja 2025.

    Paprene cijene: Zašto su trešnje i jagode skuplje nego ikad?

    20. Maja 2025.
    Najnovije
    Sport

    Barbarez objavio spisak za San Marino i Sloveniju

    21. Maja 2025.1 Min Read

    Barbarez je napravio pet izmjena u odnosu na mart, a tu su ponovo Huseinbašić, Kulašin,…

    Zaposleni zabrinuti zbog nove TikTok funkcije

    21. Maja 2025.

    Nihad Ljajić sudi duel Superkupa BiH između Borca i Zrinjskog

    20. Maja 2025.

    Zašto neki timovi uspijevaju dok drugi stagniraju iako imaju iste resurse?

    20. Maja 2025.
    Društvene mreže
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo

    Pretplati se

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    BuzimPress.ba
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • Naslovna
    • Uslovi korištenja
    • Kontakt
    © 2025 BuzimPress.ba. Designed by HAJ CODE d.o.o..

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.