Close Menu
BuzimPress.ba

    Pretplatite se na ažuriranja

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    What's Hot

    Žižović nakon Radnika: Mi idemo dalje, imamo sad Superkup

    20. Maja 2025.

    Novi iOS 19 će omogućiti lakšu konekciju za Wi-Fi pristup

    20. Maja 2025.

    Alcaraz razbio Sinnera i osvojio Rim

    20. Maja 2025.

    Marko Bošnjak: Izrael ne treba biti na Eurosongu

    20. Maja 2025.

    Sinner prvi put poražen bez seta još od 2023.

    20. Maja 2025.
    Facebook Instagram YouTube WhatsApp TikTok RSS
    BuzimPress.baBuzimPress.ba
    • Marketing
    • Kontakt
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp RSS
    NAJNOVIJE
    • Naslovna
    • Bužim
    • Unsko-sanski kanton
    • Sport
    • Bosna i Hercegovina
    • Magazin
    BuzimPress.ba
    Home»Magazin»Namirnica koju svaki pušač treba da jede
    Magazin

    Namirnica koju svaki pušač treba da jede

    1. Aprila 2025.1 Min Read
    Podijeli
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp Email


    Paradajz je pun vitamina i minerala ključnih za zdravlje nerava i normalnu cirkulaciju.

    Mnogi ljudi ne konzumiraju paradajz dovoljno često, a postoji nekoliko važnih razloga zašto bi to trebalo da se promijeni.

    Također je korisno znati da se kuhanjem paradajza povećava nivo likopena, koji je veoma zdrav, u poređenju sa sirovim paradajzom.

    Paradajz je bogat vitaminom C, koji je prirodni antioksidans. Osim toga, sadrži vitamin A, gvožđe i kalijum, koji igraju ključnu ulogu u održavanju zdravlja nerava i normalne cirkulacije krvi.

    Vitamin K, prisutan u paradajzu, važan je za zgrušavanje krvi. Svakodnevno konzumiranje paradajza također će vam pomoći da održite kožu zdravom i sjajnom.

    Paradajz može smanjiti štetu izazvanu konzumiranjem duhhana zahvaljujući kumarinskoj i hlorogenskoj kiselini koje sadrži.

    Ako pokušavate da smršate, paradajz će vam biti od velike pomoći. Ima malo kalorija, a bogat je vlaknima, što znači da će vas duže držati sitim i u potpomaže da se salo topi bolje.

    Ako možete, potrudite se da ga jedete svaki dan.

    Evropljani paradajz smatraju voćem. Dakle, iako se tradicionalno svrstava u povrće, paradjz je voće. Greška u vezi s paradajzom u svijesti ostaje zato što se paradajz uzgaja se kao i većina povrća i koristi se u kulinarstvu kao povrće, prenosi b92.

    (Vijesti.ba)

    Možda vas zanima

    Novi iOS 19 će omogućiti lakšu konekciju za Wi-Fi pristup

    20. Maja 2025.

    Marko Bošnjak: Izrael ne treba biti na Eurosongu

    20. Maja 2025.

    Predivan hrvatski gradić ugledni magazin proglasio je turističkim rajem koji čim prije treba posjetiti

    20. Maja 2025.
    Najnovije
    Sport

    Žižović nakon Radnika: Mi idemo dalje, imamo sad Superkup

    20. Maja 2025.1 Min Read

    Mi idemo dalje, imamo sad Superkup, poručio je Mladen Žižović, trener fudbalera Borca, nakon što…

    Novi iOS 19 će omogućiti lakšu konekciju za Wi-Fi pristup

    20. Maja 2025.

    Alcaraz razbio Sinnera i osvojio Rim

    20. Maja 2025.

    Marko Bošnjak: Izrael ne treba biti na Eurosongu

    20. Maja 2025.
    Društvene mreže
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo

    Pretplati se

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    BuzimPress.ba
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • Naslovna
    • Uslovi korištenja
    • Kontakt
    © 2025 BuzimPress.ba. Designed by HAJ CODE d.o.o..

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.