Close Menu
BuzimPress.ba

    Pretplatite se na ažuriranja

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    What's Hot

    Union SG deklasirao PSV, Arsenal pobijedio u Bilbau

    17. Septembra 2025.

    Kako zamrznuti grožđe i uživati u njemu tokom cijele godine

    17. Septembra 2025.

    Podrška i ulaganja dokaz su da se žrtva Krupljana cijeni

    17. Septembra 2025.

    Dodik najavio ukidanje mjera za Fajon i Pirc Musar

    17. Septembra 2025.

    Carvajal udario golmana glavom, Peljto ga isključio

    17. Septembra 2025.
    Facebook Instagram YouTube WhatsApp TikTok RSS
    BuzimPress.baBuzimPress.ba
    • Marketing
    • Kontakt
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp RSS
    NAJNOVIJE
    • Naslovna
    • Bužim
    • Unsko-sanski kanton
    • Sport
    • Bosna i Hercegovina
    • Magazin
    BuzimPress.ba
    Home»Magazin»‘Ne mogu mu ništa’: Džekin restoran na drugom mjestu od 352 restorana u Dubrovniku
    Magazin

    ‘Ne mogu mu ništa’: Džekin restoran na drugom mjestu od 352 restorana u Dubrovniku

    24. Aprila 2024.3 Mins Read
    Podijeli
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp Email


    Restoran Ezza u Dubrovniku, gdje se uživa u steakovima i koktelima s pogledom na dubrovačke zidine, drevnu luku i Lokrum, rezultat je ljubavi kapetana fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edina Džeke prema jadranskom biseru.

    Elitni restoran koji je Džeko otvorio prije nekoliko godina, nedavno se našao na meti kritika navijača Olympiakosa koji su na stranici TripAdvisora ostavili negativne recenzije uoči susreta četvrtfinala Konferencijske lige protiv Fenerbahčea.

    Zlobne komentare ostavili su navijači koji restoran nisu ni posjetili, ali Ezza je zadržao odličnu ocjenu i na drugom je mjestu od 352 restorana u Dubrovniku.

    “Dubrovnik je mjesto u kojem sam se oduvijek osjećao kao kod kuće. Ovdje sam želio napraviti restoran kao niti jedan drugi, za sve one koji vole Dubrovnik koliko i ja. Usput sam imao sreću da sam upoznao Armina Hadžića, mojeg poslovnog partnera, koji dijeli istu strast prema vrhunskoj gastronomiji. Nakon mjeseci napornog rada i predanosti da sve bude savršeno, rodio se EZZA Steak & Cocktail Bar“, objavio je svojevremeno Edin Džeko na društvenim mrežama.

    “Ezza je restoran u kojem se strast susreće s kulinarskom kreativnošću, izvrsnim servisom te sjajnim vinima i kreativnim koktelima s potpisom. Kroz svoju ponudu, od samog ulaska u restoran, cilj nam je svakome gostu dočarati viziju živopisnog, predivnog Dubrovnika kao svjetskog grada, vodeći ih pritom na nezaboravno putovanje u kojemu uživaju sva čula i koje će pamtiti cijeli život“, kažu u restoranu čiji se jelovnik bazira na mesu koje odležava, kako kažu, na poseban način”.

    Prema preporuci kuće Ezza je mjesto na kojem ćete pojesti izvrsni australski Wagyu ribeye steak ili japanski Wagyu A5 ramstek, no osim mesa hvali se i krem juha s kukuruzom sa žara (16 eura), tataki tuna (25 eura) ili pak tjestenina s istarskim crnim tartufima (37 eura).

    Na meniju ćete pronaći brisket koji se priprema 12 sati (39 eura), Tomahawk steak (185 eura za kilogram, s kosti), kao i Wagyu Ezza burger sa crnim tartufima (39 eura). Pažnju plijeni i desert Tokyo 9 (karamel od soje s mliječnim sladoledom, meringa od wasabija, yuzu, lješnjaci) po cijeni od 17 eura.

    Azijska jela na meniju ne trebaju čuditi jer suvlasnik i executive chef Armin Hadžić Denza potpisuje i lanac wok barova u Hrvatskoj i BiH.

    Chef Edin Džemat koji je zanat ispekao u Švedskoj, u svojem životopisu ima i titulu kapetana švedskog kulinarskog tima. Prije nego što je došao u Dubrovnik, kuhao je i u svjetski poznatoj Nomi.

    “Iznimno smo ponosni i na svoje jedinstvene koktele s potpisom kao što su Libertas, Dubrovnik Dragon Elixir i Orlando’s Column, a uz njih su tu i brojni svjetski klasici te uistinu respektabilna vinska karta s najpoznatijim domaćim i svjetskim etiketama“, kažu u restoranu Ezza, piše Punkufer.hr.

    (Vijesti.ba)

     

    Možda vas zanima

    Kako zamrznuti grožđe i uživati u njemu tokom cijele godine

    17. Septembra 2025.

    Talijanski reper usporedio Sinnera s Hitlerom

    17. Septembra 2025.

    Znate li ko je prva osoba koja je poginula u avionskoj nesreći?

    17. Septembra 2025.
    Najnovije
    Sport

    Union SG deklasirao PSV, Arsenal pobijedio u Bilbau

    17. Septembra 2025.2 Mins Read

    Čast da otvore ligašku fazu takmičenja imale su četiri ekipe. Belgijski prvak Union SG je…

    Kako zamrznuti grožđe i uživati u njemu tokom cijele godine

    17. Septembra 2025.

    Podrška i ulaganja dokaz su da se žrtva Krupljana cijeni

    17. Septembra 2025.

    Dodik najavio ukidanje mjera za Fajon i Pirc Musar

    17. Septembra 2025.
    Društvene mreže
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo

    Pretplati se

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    BuzimPress.ba
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • Naslovna
    • Uslovi korištenja
    • Kontakt
    © 2025 BuzimPress.ba. Designed by HAJ CODE d.o.o..

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.