Close Menu
BuzimPress.ba

    Pretplatite se na ažuriranja

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    What's Hot

    Inspektori ne dozvoljavaju novinarima da snimaju?!

    7. Oktobra 2025.

    Umro Halid Bešlić

    7. Oktobra 2025.

    Sarajevo i Zrinjski večerašnjim derbijem zatvaraju 10. kolo

    7. Oktobra 2025.

    Vrijeme je mandarina: Sočna blagodat za naš organizam

    7. Oktobra 2025.

    Poznat identitet trojice muškaraca uhapšenih u akciji SIPA-e u Bihaću

    7. Oktobra 2025.
    Facebook Instagram YouTube WhatsApp TikTok RSS
    BuzimPress.baBuzimPress.ba
    • Marketing
    • Kontakt
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp RSS
    NAJNOVIJE
    • Naslovna
    • Bužim
    • Unsko-sanski kanton
    • Sport
    • Bosna i Hercegovina
    • Magazin
    BuzimPress.ba
    Home»Magazin»Neuobičajeni sastojak za piletinu: Dodajte narandžu i vidjećete razliku
    Magazin

    Neuobičajeni sastojak za piletinu: Dodajte narandžu i vidjećete razliku

    7. Oktobra 2025.2 Mins Read
    Podijeli
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp Email


    Svi koji vode računa o zdravlju vole se držati osnovne prehrane koja se sastoji od piletine, brokule i riže, ali to ne mora biti tako bljutavo.

    Da bi promijenili stvari, isprobajte recept za piletinu i brokulu u jednoj tavi iz The Kitchen cooks-a.

    Reklamiran kao “tajni sastojak za kućne kuhare”, to je voćni dodatak koji donosi sladak i pikantan profil inače zdravom obroku.

    Obožavatelji su bili oduševljeni konačnim rezultatom, a jedan je izjavio da je ovaj recept za piletinu “sočan”, ali su dodali gljive i crvenu papriku “za više povrća”.

    “Svidio mi se ovaj recept. Ukusan je i jednostavan za napraviti.” Što se tiče dodatnog sastojka, to je naranča srednje veličine koja čini divan umak za kuhanje piletine.

    Umak sa narandžom za piletinu sprema se na jednostavan način.

    Koricu narandže izrendajte u malu zdjelu, a zatim iscijedite sok bez pulpe.

    Umiješajte tri kašike meda, malo čili paste, te jednu i po kašikicu kukuruznog škroba.

    Dodajte so i pržite piletinu u jednom sloju dok ne porumeni na dnu, oko četiri minute, prije nego što je okrenete i pečete još dvije minute.

    Nakon što je piletina pečena, umiješajte umak u istu i zgusnite ga. Nakon toga, dodajte prethodno pečeno povrće.

    Služite uz rižu ili prilog po izboru.

    (Vijesti.ba)

    Možda vas zanima

    Vrijeme je mandarina: Sočna blagodat za naš organizam

    7. Oktobra 2025.

    Uvijek kasne, ali bez loše namjere: Ova tri horoskopska znaka ne znaju za sat

    7. Oktobra 2025.

    Indonezija: Leopard uhvaćen ispred hotela punog gostiju

    7. Oktobra 2025.
    Najnovije
    Unsko-sanski kanton

    Inspektori ne dozvoljavaju novinarima da snimaju?!

    7. Oktobra 2025.1 Min Read

    Prema najavi gradonačelnika Bihaća Elvedina Sedića, danas bi trebala početi akcija rušenja bespravno izgrađenih objekata…

    Umro Halid Bešlić

    7. Oktobra 2025.

    Sarajevo i Zrinjski večerašnjim derbijem zatvaraju 10. kolo

    7. Oktobra 2025.

    Vrijeme je mandarina: Sočna blagodat za naš organizam

    7. Oktobra 2025.
    Društvene mreže
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo

    Pretplati se

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    BuzimPress.ba
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • Naslovna
    • Uslovi korištenja
    • Kontakt
    © 2025 BuzimPress.ba. Designed by HAJ CODE d.o.o..

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.