Close Menu
BuzimPress.ba

    Pretplatite se na ažuriranja

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    What's Hot

    Legendarni Paul Gascoigne se oporavlja u bolnici

    24. Jula 2025.

    Video: Medvjed snimljen u školskom dvorištu u Grčkoj

    24. Jula 2025.

    Hrvatska bolja od SAD

    24. Jula 2025.

    Ovi napitci prave probleme ujutro, izbjegavajte ih

    24. Jula 2025.

    Arsenal konačno dogovorio dolazak sjajnog Gyokeresa

    24. Jula 2025.
    Facebook Instagram YouTube WhatsApp TikTok RSS
    BuzimPress.baBuzimPress.ba
    • Marketing
    • Kontakt
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp RSS
    NAJNOVIJE
    • Naslovna
    • Bužim
    • Unsko-sanski kanton
    • Sport
    • Bosna i Hercegovina
    • Magazin
    BuzimPress.ba
    Home»Magazin»Ova ljetna salata je hit! Grilovani kukuruz i avokado
    Magazin

    Ova ljetna salata je hit! Grilovani kukuruz i avokado

    23. Jula 2025.1 Min Read
    Podijeli
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp Email


    Ako volite pečeni kukuruz, sigurno ćete zavoljeti i ovu osvježavajuću salatu.

    Sočni, grilovani kukuruz upotpunjen je svježim avokadom i paradajzom, a sve je začinjeno laganim vinaigrette preljevom od limete, maslinovog ulja i aromatičnih začina. Salatu dobro ohladite i poslužite kao savršen dodatak mesu ili povrću s roštilja.

    Sastojci

    2 svježa klipa kukuruza šećerca
    1 kašičica soli
    5 kašika maslinovog ulja
    8 kašika soka od limete
    ½ kašičice mljevenog kima
    1 avokado, narezan na kockice
    220 g cherry paradajza, prepolovljenih
    45 g crvenog luka, sitno nasjeckanog
    30 g svježeg korijandera, nasjeckanog
    ¼ kašičice mljevenog crnog papra

    Priprema

    Očistite roštilj i zagrijte ga na umjerenoj temperaturi, oko 180 stepeni. Kukuruz premažite s dvije kašike maslinovog ulja i pospite pola kašičice soli.

    Pecite ga zatvorenog poklopca na srednje jakoj vatri, okrećući povremeno, dok ne dobije lijepu zlatnu boju i omekša, oko 10 do 15 minuta.

    Nakon pečenja ostavite kukuruz da se malo ohladi, zatim nožem skinite zrna u veliku zdjelu.

    U manjoj posudi umutite preostalo maslinovo ulje, sok od limete, mljeveni kim, so i biber.

    U zdjelu s kukuruzom dodajte avokado, paradajz, luk i korijander, pa sve lagano prelijte pripremljenim preljevom. Nježno promiješajte da se svi sastojci sjedine.

    (Vijesti.ba)

    Možda vas zanima

    Video: Medvjed snimljen u školskom dvorištu u Grčkoj

    24. Jula 2025.

    Ovi napitci prave probleme ujutro, izbjegavajte ih

    24. Jula 2025.

    Nezaboravno putovanje automobilom duž očaravajuće Turske rivijere

    24. Jula 2025.
    Najnovije
    Sport

    Legendarni Paul Gascoigne se oporavlja u bolnici

    24. Jula 2025.2 Mins Read

    Nogometni romantik i vjerovatno najbolji engleski dribler svih vremena 58-godišnji Paul Gascoigne oporavlja se u…

    Video: Medvjed snimljen u školskom dvorištu u Grčkoj

    24. Jula 2025.

    Hrvatska bolja od SAD

    24. Jula 2025.

    Ovi napitci prave probleme ujutro, izbjegavajte ih

    24. Jula 2025.
    Društvene mreže
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo

    Pretplati se

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    BuzimPress.ba
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • Naslovna
    • Uslovi korištenja
    • Kontakt
    © 2025 BuzimPress.ba. Designed by HAJ CODE d.o.o..

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.