Close Menu
BuzimPress.ba

    Pretplatite se na ažuriranja

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    What's Hot

    Sarajevo prodalo Viverosa za 1,4 miliona dolara!

    14. Juna 2025.

    Rekordan nagradni fond i elektronske sudije na Wimbledonu

    14. Juna 2025.

    Zrinjski doveo napadača koji ima brutalnu statistiku

    14. Juna 2025.

    Muslić u Schalke odmah dovodi reprezentativca BiH

    14. Juna 2025.

    Čelik doveo jedno od najzvučnijih pojačanja posljednjih godina

    14. Juna 2025.
    Facebook Instagram YouTube WhatsApp TikTok RSS
    BuzimPress.baBuzimPress.ba
    • Marketing
    • Kontakt
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp RSS
    NAJNOVIJE
    • Naslovna
    • Bužim
    • Unsko-sanski kanton
    • Sport
    • Bosna i Hercegovina
    • Magazin
    BuzimPress.ba
    Home»Magazin»Ovo je jedan od boljih recepata za pečenje bifteka
    Magazin

    Ovo je jedan od boljih recepata za pečenje bifteka

    13. Juna 2025.1 Min Read
    Podijeli
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp Email


    Iako izgleda kao stvar iskustva, stručnjaci sada kažu da postoji jednostavan naučni način kako da svaki put dobijete savršeno pečeno meso.

    Profesor Rob Appleby, fizičar i kuhar sa Univerziteta u Manchesteru, pojašnjava da najvažnija stvar nije težina bifteka, već njegova debljina.

    Deblji komadi mesa zahtijevaju znatno više vremena da toplota stigne do sredine. Dakle, ako je biftek duplo deblji, neće mu trebati duplo, nego četiri puta više vremena da se ispeče kako treba.

    Ova spoznaja mijenja jedno od najčešćih pogrešnih uvjerenja, posebno kada je riječ o roštiljanju da veći komad mesa treba samo malo više vremena.

    Umjesto da se oslanjate na procjene, jednostavno izmjerite debljinu bifteka i prilagodite vrijeme pečenja.

    Još jedan savjet stručnjaka: koristite kuhinjski termometar kako biste znali kada je meso dostiglo idealnu temperaturu iznutra.

    Tako ćete izbjeći da spoljašnji sloj izgori, a sredina ostane sirova, a to je greška koju mnogi prave, naročito na roštilju.

    Dakle, uz malo znanja i pravu opremu, svako može ispeći biftek kao profesionalac.

    Nije potrebna diploma iz fizike, samo pažnja na debljinu i strpljenje i vaš biftek će biti mekan, sočan i savršeno pečen.

    (Vijesti.ba)

    Možda vas zanima

    Industrije u usponu: Gdje uložiti i koje od njih donose najbrži povrat novca u 2025.?

    13. Juna 2025.

    ‘Koža na kožu’ najnježniji i najmoćniji lijek u prvim danima života

    13. Juna 2025.

    Da li smijemo u vodu odmah nakon jela? Struka daje jasan odgovor

    13. Juna 2025.
    Najnovije
    Sport

    Sarajevo prodalo Viverosa za 1,4 miliona dolara!

    14. Juna 2025.1 Min Read

    FK Sarajevo objavio je kako je kompletirao prodaju napadača Kevina Viverosa.”Fudbalski klub Sarajevo dogovorio je…

    Rekordan nagradni fond i elektronske sudije na Wimbledonu

    14. Juna 2025.

    Zrinjski doveo napadača koji ima brutalnu statistiku

    14. Juna 2025.

    Muslić u Schalke odmah dovodi reprezentativca BiH

    14. Juna 2025.
    Društvene mreže
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo

    Pretplati se

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    BuzimPress.ba
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • Naslovna
    • Uslovi korištenja
    • Kontakt
    © 2025 BuzimPress.ba. Designed by HAJ CODE d.o.o..

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.