Close Menu
BuzimPress.ba

    Pretplatite se na ažuriranja

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    What's Hot

    Košpo otkrio da je Barbarez odigrao ključnu ulogu kad je donosio odluku da igra za BiH

    21. Augusta 2025.

    Oglasio se Gile nakon informacije o udesu kod Srebrenika

    21. Augusta 2025.

    Štimac: Utrecht je favorit, ali ih ovdje sutra od prve minute čeka “pakao”

    20. Augusta 2025.

    Dragan Kojić Keba novi član žirija “Zvezda Granda”

    20. Augusta 2025.

    Tea Kovačević osvojila juniorske turnire u Krakowu i ostvarila ranking karijere na ITF listi U18

    20. Augusta 2025.
    Facebook Instagram YouTube WhatsApp TikTok RSS
    BuzimPress.baBuzimPress.ba
    • Marketing
    • Kontakt
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp RSS
    NAJNOVIJE
    • Naslovna
    • Bužim
    • Unsko-sanski kanton
    • Sport
    • Bosna i Hercegovina
    • Magazin
    BuzimPress.ba
    Home»Magazin»Ovo je najpouzdaniji recept za kiseli krastavce
    Magazin

    Ovo je najpouzdaniji recept za kiseli krastavce

    20. Augusta 2025.2 Mins Read
    Podijeli
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp Email


    Hladni i hrskavi, odlični sami ili u kombinaciji s drugim jelima, a posebno u sendviču – kiseli krastavci su omiljena zimnica mnogih.

    Iako ih je najlakše kupiti u prodavnici i odmah poslužiti kod kuće, mnogi se slažu da “to nije to” i da nema boljih kiselih krastavaca od onih napravljenih kod kuće.

    Priprema nije komplikovana, ali zahtijeva malo slobodnog vremena. U nastavku možete pronaći sve potrebne sastojke i postupak njihove pripreme. Zapamtite da količina tečnosti zavisi od veličine krastavaca i veličine tegle u koju ih spremate.

    Sastojci:

    3 kg krastavaca

    3 l vode

    500 ml alkoholnog sirćeta

    200 g šećera

    100 g soli

    1 sveži snop mirođije

    0,5 kašičice čili pahuljica

    2 kašike sjemenki gorušice

    2 kašike sjemenki korijandera

    1 kašičica konzervansa

    Postupak:

    Krastavce dobro operite, po potrebi koristite četku ili sunđer.

    Tegle i poklopce takođe operite i osušite. Poželjno je i da ih sterilišete.

    Krastavce gusto poslažite u tegle kako se nakon ulivanja tečnosti ne bi dizali na površinu. Ako to ne uspije, možete koristiti mrežice za tegle koje sprječavaju dizanje krastavaca.

    Sve ostale sastojke stavite u lonac na srednju vatru. Sačekajte da tečnost provri, zatim kuhajte dok se so i šećer potpuno ne otope.

    Vruću tečnost prelijte preko krastavaca u teglama i zatvorite ih.

    Čuvajte na hladnom i tamnom mjestu do upotrebe. Otvorenu teglu držite u frižideru.

    (Vijesti.ba)

    Možda vas zanima

    Oglasio se Gile nakon informacije o udesu kod Srebrenika

    21. Augusta 2025.

    Dragan Kojić Keba novi član žirija “Zvezda Granda”

    20. Augusta 2025.

    Film “Doći će i naše vrijeme” na SFF-u: Intimna priča o ljubavi i prevazilaženju prepreka

    20. Augusta 2025.
    Najnovije
    Sport

    Košpo otkrio da je Barbarez odigrao ključnu ulogu kad je donosio odluku da igra za BiH

    21. Augusta 2025.1 Min Read

    Nakon što se oglasio Nogometni savez Švicarske u odluci Emana Košpe (18) da igra za…

    Oglasio se Gile nakon informacije o udesu kod Srebrenika

    21. Augusta 2025.

    Štimac: Utrecht je favorit, ali ih ovdje sutra od prve minute čeka “pakao”

    20. Augusta 2025.

    Dragan Kojić Keba novi član žirija “Zvezda Granda”

    20. Augusta 2025.
    Društvene mreže
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo

    Pretplati se

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    BuzimPress.ba
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • Naslovna
    • Uslovi korištenja
    • Kontakt
    © 2025 BuzimPress.ba. Designed by HAJ CODE d.o.o..

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.