Close Menu
BuzimPress.ba

    Pretplatite se na ažuriranja

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    What's Hot

    Pogledajte šta Ibrahimović radi u bazenu u 44. godini

    21. Juna 2025.

    Sa 38 godina saznao da ima rijedak rak: Sve počelo rutinskim pitanjem farmaceuta

    21. Juna 2025.

    U saobraćajnoj nesreći u Sanskom Mostu teško povrijeđen motociklista (FOTO)

    21. Juna 2025.

    Pustite ga da nam poveća penzije!

    21. Juna 2025.

    Zvanično: Florian Wirtz novi igrač Liverpoola!

    21. Juna 2025.
    Facebook Instagram YouTube WhatsApp TikTok RSS
    BuzimPress.baBuzimPress.ba
    • Marketing
    • Kontakt
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp RSS
    NAJNOVIJE
    • Naslovna
    • Bužim
    • Unsko-sanski kanton
    • Sport
    • Bosna i Hercegovina
    • Magazin
    BuzimPress.ba
    Home»Magazin»Profesionalci otkrivaju ključ za najsočniji pire krompir
    Magazin

    Profesionalci otkrivaju ključ za najsočniji pire krompir

    24. Aprila 2025.1 Min Read
    Podijeli
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp Email


    Kora krompira zapravo čuva njegovu aromu i sprječava upijanje previše vode, što je često uzrok lošeg pirea.

    Za kremasti pire koji se topi u ustima, ključni su brašnasti krompiri, malo putera i dobra presa.

    Osim kvalitete sastojaka, bitna je i tehnika kuhanja – najbolji rezultat postiže se kuhanjem krompira u kori, jer ona sprječava da krompir upije previše tekućine i čini da lakše upije mlijeko i puter.

    Ako krompir ogulimo prije kuhanja, može upiti previše vode, što rezultira vodenastim pireom koji nema pravu teksturu i okus.

    Da biste postigli najbolji rezultat, temeljito operite krompir, stavite ga u hladnu vodu i kuhajte ravnomjerno. Nakon kuhanja, ostavite ga da se ocijedi, a zatim ga ogulite, propasirajte i obogatite toplim mlijekom i obiljem putera.

    Toplo mlijeko pomaže u boljoj integraciji sastojaka, dok puter daje pirea bogatu, kremastu teksturu i puniji okus.

    Za dodatnu aromu, možete dodati začine poput soli, bibera, muskatnog oraščića, bijelog luka u prahu ili svježih začinskih biljaka.

    (Vijesti.ba)

    Možda vas zanima

    Sa 38 godina saznao da ima rijedak rak: Sve počelo rutinskim pitanjem farmaceuta

    21. Juna 2025.

    Pjevač iz Maglaja oduševio legendarnog harmonikaša, ostavio ga bez riječi

    21. Juna 2025.

    Jutarnja navika koja može kočiti vaš put do vitke linije

    21. Juna 2025.
    Najnovije
    Sport

    Pogledajte šta Ibrahimović radi u bazenu u 44. godini

    21. Juna 2025.1 Min Read

    Zlatan Ibrahimović na Instagramu je podijelio videozapis kojim se pohvalio kako je i u 44.…

    Sa 38 godina saznao da ima rijedak rak: Sve počelo rutinskim pitanjem farmaceuta

    21. Juna 2025.

    U saobraćajnoj nesreći u Sanskom Mostu teško povrijeđen motociklista (FOTO)

    21. Juna 2025.

    Pustite ga da nam poveća penzije!

    21. Juna 2025.
    Društvene mreže
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo

    Pretplati se

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    BuzimPress.ba
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • Naslovna
    • Uslovi korištenja
    • Kontakt
    © 2025 BuzimPress.ba. Designed by HAJ CODE d.o.o..

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.