Close Menu
BuzimPress.ba

    Pretplatite se na ažuriranja

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    What's Hot

    Teška nesreća u BiH, poginuo vozač

    20. Septembra 2025.

    ŽKK Čelik BH Telecom domaćin 14. memorijalnog turnira “Amna Fazlić”

    20. Septembra 2025.

    Trovanje pasa: Kako prepoznati opasnost i reagovati na vrijeme

    20. Septembra 2025.

    Kevin Durant ima milione u Bitcoinu, ali ne može da ih koristi

    20. Septembra 2025.

    Alcaraz će predvoditi ekipu Evrope na Laver Cupu, bez Sinnera i Novaka

    20. Septembra 2025.
    Facebook Instagram YouTube WhatsApp TikTok RSS
    BuzimPress.baBuzimPress.ba
    • Marketing
    • Kontakt
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp RSS
    NAJNOVIJE
    • Naslovna
    • Bužim
    • Unsko-sanski kanton
    • Sport
    • Bosna i Hercegovina
    • Magazin
    BuzimPress.ba
    Home»Magazin»Puhaste, mirisne i neodoljive: Isprobajte domaće puter kifle koje svi vole
    Magazin

    Puhaste, mirisne i neodoljive: Isprobajte domaće puter kifle koje svi vole

    5. Jula 2025.1 Min Read
    Podijeli
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp Email


    Priprema nije komplikovana, a ove kifle su savršene za doručak.

    Sastojci

    600 g glatkog brašna
    250 ml mlijeka
    100 g putera
    100 g šećera
    1 kesica kvasca
    1 jaje
    50 ml mlake vode
    1 kašičica soli

    Za premaz

    2 kašike hladnog mlijeka
    1 žumance

    Priprema

    Zagrijte rernu na 220 stepeni. U toplom mlijeku otopite puter. U mlakoj vodi otopite kvasac. Pomiješajte brašno, šećer, so, jaje, smjesu s kvascem i puterom i mijesite mikserom dok ne dobijete glatko tijesto.

    Pokrijte krpom i ostavite da naraste oko sat vremena, dok se tijesto ne udvostruči.

    Pleh obložite papirom za pečenje. Premijesite tijesto i podijelite na 12 kuglica. Oblikujte kifle i poređajte ih na pleh. Ostavite da narastu dok se rerna zagrijava. Premažite kifle mješavinom hladnog mlijeka i umućenog žumanca.

    Pecite oko 15 minuta na 220 stepeni, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.

    (Vijesti.ba)

    Možda vas zanima

    Trovanje pasa: Kako prepoznati opasnost i reagovati na vrijeme

    20. Septembra 2025.

    Planinari Goražda i Sarajeva na Magliću

    20. Septembra 2025.

    Samo tri osobe na svijetu putuju bez pasoša: Znate li koje su?

    20. Septembra 2025.
    Najnovije
    Bosna i Hercegovina

    Teška nesreća u BiH, poginuo vozač

    20. Septembra 2025.1 Min Read

    U saobraćajnoj nesreći kod Prijedora poginuo je vozač M.S. usljed slijetanja vozila sa puta. Ova…

    ŽKK Čelik BH Telecom domaćin 14. memorijalnog turnira “Amna Fazlić”

    20. Septembra 2025.

    Trovanje pasa: Kako prepoznati opasnost i reagovati na vrijeme

    20. Septembra 2025.

    Kevin Durant ima milione u Bitcoinu, ali ne može da ih koristi

    20. Septembra 2025.
    Društvene mreže
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo

    Pretplati se

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    BuzimPress.ba
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • Naslovna
    • Uslovi korištenja
    • Kontakt
    © 2025 BuzimPress.ba. Designed by HAJ CODE d.o.o..

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.