Close Menu
BuzimPress.ba

    Pretplatite se na ažuriranja

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    What's Hot

    Stručnjaci otkrivaju može li se proširiti na BiH

    3. Augusta 2025.

    VIDEO / Odbojkaši BiH u finalu EP-a protiv Njemačke

    3. Augusta 2025.

    Frizerski salon “NEW LOOK” otvoren u West Gateu: Kvalitetne usluge na novoj lokaciji

    3. Augusta 2025.

    Maleni Mustafa hitno treba našu pomoć

    3. Augusta 2025.

    Bh. odbojkaši po 12. put postali prvaci Evrope!

    3. Augusta 2025.
    Facebook Instagram YouTube WhatsApp TikTok RSS
    BuzimPress.baBuzimPress.ba
    • Marketing
    • Kontakt
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp RSS
    NAJNOVIJE
    • Naslovna
    • Bužim
    • Unsko-sanski kanton
    • Sport
    • Bosna i Hercegovina
    • Magazin
    BuzimPress.ba
    Home»Magazin»Punjeni patlidžan za koji će vam svi tražiti recept
    Magazin

    Punjeni patlidžan za koji će vam svi tražiti recept

    2. Augusta 2025.2 Mins Read
    Podijeli
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp Email


    Zbog toga danas dijelimo jedan preukusan recept sa ovim povrćem koji je kao stvoren za vikend uživanje sa porodicom i prijateljima!

    U pitanju je patlidžan punjen mlevenim mesom i paradajzoma – u Turskoj poznat pod nazivom Kerniyarik.

    Recept možete prilagoditi sebi, tako što ćete u nadjev dodati povrće i začine koje volite, a ako ste ljubitelj sira, slobodno ga fino narendajte preko napunjenih lađica.

    Za samu pripremu ovog starinskog ukusnog jela trebaće će vam oko sat vremena, a detaljan recept, koji prenosimo sa sajta Index.hr, slijedi u nastavku.

    Punjeni patlidžan

    Sastojci:

    4 patlidžana

    350 g mljevenog mesa

    2 mala crnog luka

    2 čena bijelog luka

    3 mala paradajza

    maslinovo ulje

    1 kašika crvene paprike

    so, biber

    peršun

    100 g rendanog sira

     

    Priprema:

    Prvo pripremite nadjev od mešanog mljevenog mesa. Pržite crni luk i meso na ulju oko 20 minuta. Začinite meso. Pržite dok tečnost ne ispari.

    Dodajte isječen paradajz, maslinovo ulje, bijeli luk, začine u mljeveno meso i sve krčkajte na laganoj vatri dok tečnost ne ispari.

    Na kraju dodajte peršun.

    Operite i presjecite patlidžane po dužini na pola. Kašikom izdubite unutrašnjost. Posolite ih da bi se oslobodili viška tečnosti i izgubila gorčina.

    Isjeckajte dio patlidžana koji ste izdubili na kockice i posolite ga. Posle nekog vremena iscjedite tečnost iz njega. Ovaj nadjev ćete dodati u smjesu od mesa i paradajza koju ste prethodno pripremili.

    Dodajte smjesu u izdubljene patlidžane– ako volite ljuto, slobodno dodajte čili pa je ravnomjerno rasporedite.

    Pecite punjene patlidžane u zagrijanoj rerni 20 minuta na 200 stepeni. Ako volite sir, izrendajte ga preko patlidžana.

    Kada budu gotovi, poslužite ih tople i uživajte.

    Prijatno!

     

     

    (Vijesti.ba) 

    Možda vas zanima

    Frizerski salon “NEW LOOK” otvoren u West Gateu: Kvalitetne usluge na novoj lokaciji

    3. Augusta 2025.

    Tesla ukida Model S i Model X u Evropi

    3. Augusta 2025.

    Ovo je najzdravije voće na svijetu

    2. Augusta 2025.
    Najnovije
    Bosna i Hercegovina

    Stručnjaci otkrivaju može li se proširiti na BiH

    3. Augusta 2025.3 Mins Read

    Zarazna bolest životinja ponovo se pojavila u Hrvatskoj, a stručnjaci upozoravaju: “Ne smijemo je zaboraviti,…

    VIDEO / Odbojkaši BiH u finalu EP-a protiv Njemačke

    3. Augusta 2025.

    Frizerski salon “NEW LOOK” otvoren u West Gateu: Kvalitetne usluge na novoj lokaciji

    3. Augusta 2025.

    Maleni Mustafa hitno treba našu pomoć

    3. Augusta 2025.
    Društvene mreže
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo

    Pretplati se

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    BuzimPress.ba
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • Naslovna
    • Uslovi korištenja
    • Kontakt
    © 2025 BuzimPress.ba. Designed by HAJ CODE d.o.o..

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.