Close Menu
BuzimPress.ba

    Pretplatite se na ažuriranja

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    What's Hot

    Hrvatski navijači napadnuti u sačekuši u Crnoj Gori

    18. Novembra 2025.

    Bijeli prekrivač na Plješevici: Zimska bajka iznad Bihaća

    18. Novembra 2025.

    Odrẓ̌an tradicionalni memorijal “Braća Bašović”

    18. Novembra 2025.

    DiCaprio otkrio ko je njegov omiljeni glumac svih vremena

    18. Novembra 2025.

    Bosanac iz ćelije austrijskog zatvora vodio narko-bandu

    18. Novembra 2025.
    Facebook Instagram YouTube WhatsApp TikTok RSS
    BuzimPress.baBuzimPress.ba
    • Marketing
    • Kontakt
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp RSS
    NAJNOVIJE
    • Naslovna
    • Bužim
    • Unsko-sanski kanton
    • Sport
    • Bosna i Hercegovina
    • Magazin
    BuzimPress.ba
    Home»Magazin»Recept za svačiji sto: Pita od blitve i sira idealna i topla i hladna
    Magazin

    Recept za svačiji sto: Pita od blitve i sira idealna i topla i hladna

    27. Septembra 2025.1 Min Read
    Podijeli
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp Email


    Kad poželimo nešto brzo, jednostavno i ukusno, često posegnemo za receptima koji nas spašavaju i kad nemamo puno vremena, ali ipak želimo na stol staviti domaće jelo.

    Upravo takva je pita od blitve i sira, sočna i idealna i za obiteljski ručak i za ponijeti na posao. Može se poslužiti i topla i hladna, a uvijek će oduševiti svojim finim spojem okusa.

    Sastojci (za lim 20 x 30 cm):

    400 g blitve
    300 g svježeg sira
    200 g kiselog vrhnja
    3 jaja1 pakiranje kora za pitu
    5 žlica ulja
    sol, biber

    Priprema:

    Najprije se blitva opere, nasjecka i kratko prokuha u kipućoj vodi samo da omekša. Potom se dobro ocijedi i pomiješa sa svježim sirom, kiselim vrhnjem, jajima, te posoli i pobiberi.

    Tepsija se premaže uljem, pa se počinje slagati pita: red kore, red nadjeva, pri čemu se svaka kora lagano premaže uljem da bi pita ostala sočna i dobila zlatnu koricu.

    Na kraju se stavi kora premazana uljem, pa se cijela pita peče u rerni oko 35 minuta na 200 °C, dok ne poprimi lijepu zlaćanu boju.

    (Vijesti.ba)

    Možda vas zanima

    DiCaprio otkrio ko je njegov omiljeni glumac svih vremena

    18. Novembra 2025.

    WhatsApp sada omogućava korisnicima iz EU slanje poruka na neke druge aplikacije za chat

    18. Novembra 2025.

    Ne ignorišite ubrzan puls: Ljekari upozoravaju na skriveni rizik

    18. Novembra 2025.
    Najnovije
    Sport

    Hrvatski navijači napadnuti u sačekuši u Crnoj Gori

    18. Novembra 2025.2 Mins Read

    Grupa hrvatskih navijača napadnuta je večeras na magistralnoj cesti Cetinje – Budva, u mjestu Ugnji.Prema…

    Bijeli prekrivač na Plješevici: Zimska bajka iznad Bihaća

    18. Novembra 2025.

    Odrẓ̌an tradicionalni memorijal “Braća Bašović”

    18. Novembra 2025.

    DiCaprio otkrio ko je njegov omiljeni glumac svih vremena

    18. Novembra 2025.
    Društvene mreže
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo

    Pretplati se

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    BuzimPress.ba
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • Naslovna
    • Uslovi korištenja
    • Kontakt
    © 2025 BuzimPress.ba. Designed by HAJ CODE d.o.o..

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.