Close Menu
BuzimPress.ba

    Pretplatite se na ažuriranja

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    What's Hot

    Preminuo Senad Pehlivanović, otac bilijarskog šampiona Sanjina

    8. Jula 2025.

    Nauka potvrđuje: Muzika može zamijeniti kafu ujutro

    8. Jula 2025.

    Pogledajte kako se Rakitić oprostio: Za kraj objave ostavio je Hajduk i Hrvatsku

    8. Jula 2025.

    Tračevi slabe imunitet, a ne morate ih ni izgovoriti

    8. Jula 2025.

    BiH i Srbija među državama koje su najgore prošle

    8. Jula 2025.
    Facebook Instagram YouTube WhatsApp TikTok RSS
    BuzimPress.baBuzimPress.ba
    • Marketing
    • Kontakt
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp RSS
    NAJNOVIJE
    • Naslovna
    • Bužim
    • Unsko-sanski kanton
    • Sport
    • Bosna i Hercegovina
    • Magazin
    BuzimPress.ba
    Home»Magazin»Ručak koji se pamti: Rolane lazanje pune domaćeg okusa
    Magazin

    Ručak koji se pamti: Rolane lazanje pune domaćeg okusa

    8. Jula 2025.1 Min Read
    Podijeli
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp Email


    Zaboravite na klasične slojevite lazanje – novi favorit stiže u obliku malih rolica, punjenih sočnom teletinom, povrćem i začinima.

    Elegantne, praktične za posluživanje i jednako ukusne tople ili hladne, ove rolice su pravi gurmanski izbor za porodični ručak ili večeru.

    Sastojci (za 4 osobe):

    • 8 listova lazanja (kuhanih al dente)
    • 300 g mljevene teletine
    • 1 mrkva (naribana)
    • 1 glavica luka (sitno nasjeckana)
    • 1 tikvica (naribana)
    • Maslinovo ulje, so, biber, origano
    • Parmezan ili mozzarella za posipanje
    • Nekoliko kašika umaka od paradajza za podlogu

    Priprema u 2 jednostavna koraka:

    1. Na maslinovom ulju pirjajte luk, zatim dodajte teletinu, mrkvu i tikvicu. Začinite i pirjajte dok smjesa ne omekša i lagano se karamelizira. Kuhane listove lazanja premažite smjesom i pažljivo zarolajte.

    2. Na dno vatrostalne posude stavite sloj paradajz-umaka, posložite rolice, pospite sirom i zapecite u rerni na 200 °C oko 20 minuta, dok sir ne poprimi zlatnu boju, a jelo zamiriše.

    Ove rolice idealne su kad želite nešto domaće i brzo. Prijatno!

    (Vijesti.ba)

    Možda vas zanima

    Nauka potvrđuje: Muzika može zamijeniti kafu ujutro

    8. Jula 2025.

    Tračevi slabe imunitet, a ne morate ih ni izgovoriti

    8. Jula 2025.

    Desant Festival 2025: Željko Joksimović stiže u Jajce

    8. Jula 2025.
    Najnovije
    Sport

    Preminuo Senad Pehlivanović, otac bilijarskog šampiona Sanjina

    8. Jula 2025.1 Min Read

    Senad Pehlivanović, dugogodišnji predsjednik Bilijarskog saveza Bosne i Hercegovine te otac jednog od najboljih igrača…

    Nauka potvrđuje: Muzika može zamijeniti kafu ujutro

    8. Jula 2025.

    Pogledajte kako se Rakitić oprostio: Za kraj objave ostavio je Hajduk i Hrvatsku

    8. Jula 2025.

    Tračevi slabe imunitet, a ne morate ih ni izgovoriti

    8. Jula 2025.
    Društvene mreže
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo

    Pretplati se

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    BuzimPress.ba
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • Naslovna
    • Uslovi korištenja
    • Kontakt
    © 2025 BuzimPress.ba. Designed by HAJ CODE d.o.o..

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.