Close Menu
BuzimPress.ba

    Pretplatite se na ažuriranja

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    What's Hot

    Ermedin Demirović propušta ključne mečeve reprezentacije BiH

    23. Oktobra 2025.

    Ovo su prvi znakovi da vaša jetra nije u dobrom stanju

    23. Oktobra 2025.

    Tudor uoči utakmice s Realom: Želim da odigramo utakmicu života

    23. Oktobra 2025.

    Nova atrakcija Louvrea: Prozor kroz koji su lopovi ušli i ukrali nakit vrijedan 88 miliona eura

    23. Oktobra 2025.

    Saobraćajna nesreća u naselju Donja Koprivna

    23. Oktobra 2025.
    Facebook Instagram YouTube WhatsApp TikTok RSS
    BuzimPress.baBuzimPress.ba
    • Marketing
    • Kontakt
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp RSS
    NAJNOVIJE
    • Naslovna
    • Bužim
    • Unsko-sanski kanton
    • Sport
    • Bosna i Hercegovina
    • Magazin
    BuzimPress.ba
    Home»Magazin»Savršena zimnica: Salata od mrkve i bijelog luka
    Magazin

    Savršena zimnica: Salata od mrkve i bijelog luka

    23. Oktobra 2025.2 Mins Read
    Podijeli
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp Email


    Zimsko skladištenje je neizostavan dio svake domaće trpeze, a ništa ne miriše na jesen kao tegla puna boja i okusa domaće salate.

    Ako volite jednostavne recepte koji ne oduzimaju puno vremena, ovaj zimski recept od mrkve i bijelog luka bit će pravi izbor.

    Ne samo da je nevjerovatno pristupačan, već je i ukusan – kombinacija slatkoće mrkve i ljutog bijelog luka je pun pogodak.

    Ova zimska salata od mrkve i bijelog luka osvježava svako jelo i daje punoću prilično blagim okusima, poput piletine.

    Osim toga, vrlo je jeftina, priprema je toliko jednostavna da ćete je sigurno praviti svake godine. Pripremite tegle, jer kada je jednom probate – nećete moći zamisliti zimu bez nje.

    Sastojci:

    2 kg mrkve
    1 veza svježeg peršuna
    1 glavica bijelog luka
    200 ml sirćeta
    80 ml ulja
    2 kašike soli
    2 kašike šećera
    kipuća voda po potrebi

    Priprema:

    Mrkvu naribajte na krupnom rendetu, peršun sitno nasjeckajte, a bijeli luk očistite i narežite na tanke trakice.

    U velikoj zdjeli pomiješajte mrkvu, peršun i bijeli luk. Dodajte sol, šećer, ulje i sirće, a zatim sve dobro promiješajte da se sastojci sjedine.

    Smjesu sipajte u čiste, sterilizirane tegle, lagano pritisnite kašikom da ne ostane praznog prostora. Svaku teglu napunite kipućom vodom do vrha.

    Zatvorite tegle i pasterizirajte ih u rerni na 100°C oko 20-30 minuta.

    Nakon pasterizacije, ostavite tegle da se postepeno ohlade, a zatim ih čuvajte na hladnom i tamnom mjestu, piše Žena.blic.

    (Vijesti.ba)

    Možda vas zanima

    Ovo su prvi znakovi da vaša jetra nije u dobrom stanju

    23. Oktobra 2025.

    Nova atrakcija Louvrea: Prozor kroz koji su lopovi ušli i ukrali nakit vrijedan 88 miliona eura

    23. Oktobra 2025.

    Princ Harry i Meghan Markle pridružili se pozivu za zaustavljanje razvoja tzv. “superinteligencije”

    22. Oktobra 2025.
    Najnovije
    Sport

    Ermedin Demirović propušta ključne mečeve reprezentacije BiH

    23. Oktobra 2025.1 Min Read

    Loša vijest stigla je danas iz Njemačke, jer sve su prilike da će fudbalski reprezentativac…

    Ovo su prvi znakovi da vaša jetra nije u dobrom stanju

    23. Oktobra 2025.

    Tudor uoči utakmice s Realom: Želim da odigramo utakmicu života

    23. Oktobra 2025.

    Nova atrakcija Louvrea: Prozor kroz koji su lopovi ušli i ukrali nakit vrijedan 88 miliona eura

    23. Oktobra 2025.
    Društvene mreže
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo

    Pretplati se

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    BuzimPress.ba
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • Naslovna
    • Uslovi korištenja
    • Kontakt
    © 2025 BuzimPress.ba. Designed by HAJ CODE d.o.o..

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.