Close Menu
BuzimPress.ba

    Pretplatite se na ažuriranja

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    What's Hot

    Cimirot otkrio istinu o povredi: Navijači Sarajeva mogu odahnuti

    10. Novembra 2025.

    Kako danas izgleda legendarni glumac Senad Bašić?

    10. Novembra 2025.

    Završena izgradnja Gradske tržnice u Cazinu – uskoro počinje s radom (FOTO)

    10. Novembra 2025.

    Pogledajte video: Legendarna atletičarka danas jedva hoda po stepenicama

    10. Novembra 2025.

    59-godišnji muškarac zadobio teške tjelesne povrede

    10. Novembra 2025.
    Facebook Instagram YouTube WhatsApp TikTok RSS
    BuzimPress.baBuzimPress.ba
    • Marketing
    • Kontakt
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp RSS
    NAJNOVIJE
    • Naslovna
    • Bužim
    • Unsko-sanski kanton
    • Sport
    • Bosna i Hercegovina
    • Magazin
    BuzimPress.ba
    Home»Magazin»Svježi paradajz i burrata u savršenom spoju – vaš novi omiljeni tost
    Magazin

    Svježi paradajz i burrata u savršenom spoju – vaš novi omiljeni tost

    9. Jula 2025.1 Min Read
    Podijeli
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp Email


    Ovaj tost savršen je za ljetne dane kad želimo nešto lagano, a opet ukusno.

    Svaki sastojak u Caprese Toastu pažljivo je odabran kako bi zajedno stvorili harmoniju okusa i tekstura.

    Sastojci (za 2 porcije):

    • 4 kriške domaćeg hljeba za tost (ili ražev sa sjemenkama)
    • 150 g burrate ili svježe mozzarelle
    • 3x domaći paradajz (oko 200 g), narezan na tanke kriške
    • 8-10 listića svježeg bosiljka
    • 2 kašike ekstra djevičanskog maslinovog ulja
    • So
    • Svježe mljeveni crni biber
    • 1 kašika aceto balsamico creme za dekoraciju i završni touch

    Priprema:

    Kriške hljeba tostirajte do zlatno-hrskave boje, pazeći da ostanu čvrste i da neće omekšati pod sirnim slojem.

    Burratu ili mozzarellu pažljivo narežite, ili razdvojite na komade te ih ravnomjerno rasporedite po toplom tostiranom hljebu. Na sir složite tanke kriške domaćeg paradajza, ravnomjerno pokrivajući površinu.

    Posolite i pobiberite, zatim prelijte maslinovim uljem koje će podcrtati svježinu i donijeti dodatnu aromu. Na vrh stavite listiće svježeg bosiljka za aromatski završetak.

    Završite jelo kapljicama aceto balsamico creme, koje unose blagu kiselost i vizualni kontrast.

    Poslužite odmah i uživajte u svakom zalogaju ovog jednostavnog, ali raskošnog ljetnog specijaliteta!

    (Vijesti.ba)

    Možda vas zanima

    Kako danas izgleda legendarni glumac Senad Bašić?

    10. Novembra 2025.

    Vijesti.ba u Šangaju: Posjetili smo kineski EXPO, najveći sajam uvoza na svijetu

    10. Novembra 2025.

    WhatsApp upozorava: Opasna poruka krade lozinke i pristup telefonu

    10. Novembra 2025.
    Najnovije
    Sport

    Cimirot otkrio istinu o povredi: Navijači Sarajeva mogu odahnuti

    10. Novembra 2025.2 Mins Read

    Gojko Cimirot se ovog vikenda vratio u tim Sarajeva, ali je derbi protiv Borca bzavršio…

    Kako danas izgleda legendarni glumac Senad Bašić?

    10. Novembra 2025.

    Završena izgradnja Gradske tržnice u Cazinu – uskoro počinje s radom (FOTO)

    10. Novembra 2025.

    Pogledajte video: Legendarna atletičarka danas jedva hoda po stepenicama

    10. Novembra 2025.
    Društvene mreže
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo

    Pretplati se

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    BuzimPress.ba
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • Naslovna
    • Uslovi korištenja
    • Kontakt
    © 2025 BuzimPress.ba. Designed by HAJ CODE d.o.o..

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.