Close Menu
BuzimPress.ba

    Pretplatite se na ažuriranja

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    What's Hot

    Aleksandra Prijović: Zbog Zvezda Granda, mama je izgubila posao

    9. Jula 2025.

    Premijer RS-a imao molbu za Sud (VIDEO)

    9. Jula 2025.

    Prva noćna 5K utrka u Hadžićima u subotu, organizovana i besplatna dječija trka

    9. Jula 2025.

    Ne drži talenat za sebe: Otvorene prijave za Sarajevo “Kids Star” festival 2025.

    9. Jula 2025.

    Nesuđeni Zmaj iznenadio sve prisutne

    9. Jula 2025.
    Facebook Instagram YouTube WhatsApp TikTok RSS
    BuzimPress.baBuzimPress.ba
    • Marketing
    • Kontakt
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp RSS
    NAJNOVIJE
    • Naslovna
    • Bužim
    • Unsko-sanski kanton
    • Sport
    • Bosna i Hercegovina
    • Magazin
    BuzimPress.ba
    Home»Magazin»Svježi paradajz i burrata u savršenom spoju – vaš novi omiljeni tost
    Magazin

    Svježi paradajz i burrata u savršenom spoju – vaš novi omiljeni tost

    9. Jula 2025.1 Min Read
    Podijeli
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp Email


    Ovaj tost savršen je za ljetne dane kad želimo nešto lagano, a opet ukusno.

    Svaki sastojak u Caprese Toastu pažljivo je odabran kako bi zajedno stvorili harmoniju okusa i tekstura.

    Sastojci (za 2 porcije):

    • 4 kriške domaćeg hljeba za tost (ili ražev sa sjemenkama)
    • 150 g burrate ili svježe mozzarelle
    • 3x domaći paradajz (oko 200 g), narezan na tanke kriške
    • 8-10 listića svježeg bosiljka
    • 2 kašike ekstra djevičanskog maslinovog ulja
    • So
    • Svježe mljeveni crni biber
    • 1 kašika aceto balsamico creme za dekoraciju i završni touch

    Priprema:

    Kriške hljeba tostirajte do zlatno-hrskave boje, pazeći da ostanu čvrste i da neće omekšati pod sirnim slojem.

    Burratu ili mozzarellu pažljivo narežite, ili razdvojite na komade te ih ravnomjerno rasporedite po toplom tostiranom hljebu. Na sir složite tanke kriške domaćeg paradajza, ravnomjerno pokrivajući površinu.

    Posolite i pobiberite, zatim prelijte maslinovim uljem koje će podcrtati svježinu i donijeti dodatnu aromu. Na vrh stavite listiće svježeg bosiljka za aromatski završetak.

    Završite jelo kapljicama aceto balsamico creme, koje unose blagu kiselost i vizualni kontrast.

    Poslužite odmah i uživajte u svakom zalogaju ovog jednostavnog, ali raskošnog ljetnog specijaliteta!

    (Vijesti.ba)

    Možda vas zanima

    Aleksandra Prijović: Zbog Zvezda Granda, mama je izgubila posao

    9. Jula 2025.

    Ne drži talenat za sebe: Otvorene prijave za Sarajevo “Kids Star” festival 2025.

    9. Jula 2025.

    Kako zaštititi automobil prije oluje?

    9. Jula 2025.
    Najnovije
    Magazin

    Aleksandra Prijović: Zbog Zvezda Granda, mama je izgubila posao

    9. Jula 2025.1 Min Read

    U jednoj emotivnoj ispovijesti, prisjetila se kako su izgledi da nastavi takmičenje u popularnom šou…

    Premijer RS-a imao molbu za Sud (VIDEO)

    9. Jula 2025.

    Prva noćna 5K utrka u Hadžićima u subotu, organizovana i besplatna dječija trka

    9. Jula 2025.

    Ne drži talenat za sebe: Otvorene prijave za Sarajevo “Kids Star” festival 2025.

    9. Jula 2025.
    Društvene mreže
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo

    Pretplati se

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    BuzimPress.ba
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • Naslovna
    • Uslovi korištenja
    • Kontakt
    © 2025 BuzimPress.ba. Designed by HAJ CODE d.o.o..

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.