Close Menu
BuzimPress.ba

    Pretplatite se na ažuriranja

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    What's Hot

    Nastavlja se Wwin liga: Koševo i Pecara čekaju velike derbije

    20. Septembra 2025.

    U Bihaću uhapšen Cazinjanin osumnjičen za više teških krađa, pronađena i droga

    20. Septembra 2025.

    Egipat spreman opremiti Oružane snage BiH

    20. Septembra 2025.

    UEFA u utorak glasa o izbacivanju Izraela iz svih takmičenja

    20. Septembra 2025.

    Mirvić: Mi smo za Sarajevo uradili više od svih svojim novcem

    20. Septembra 2025.
    Facebook Instagram YouTube WhatsApp TikTok RSS
    BuzimPress.baBuzimPress.ba
    • Marketing
    • Kontakt
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp RSS
    NAJNOVIJE
    • Naslovna
    • Bužim
    • Unsko-sanski kanton
    • Sport
    • Bosna i Hercegovina
    • Magazin
    BuzimPress.ba
    Home»Magazin»Svježi paradajz i burrata u savršenom spoju – vaš novi omiljeni tost
    Magazin

    Svježi paradajz i burrata u savršenom spoju – vaš novi omiljeni tost

    9. Jula 2025.1 Min Read
    Podijeli
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp Email


    Ovaj tost savršen je za ljetne dane kad želimo nešto lagano, a opet ukusno.

    Svaki sastojak u Caprese Toastu pažljivo je odabran kako bi zajedno stvorili harmoniju okusa i tekstura.

    Sastojci (za 2 porcije):

    • 4 kriške domaćeg hljeba za tost (ili ražev sa sjemenkama)
    • 150 g burrate ili svježe mozzarelle
    • 3x domaći paradajz (oko 200 g), narezan na tanke kriške
    • 8-10 listića svježeg bosiljka
    • 2 kašike ekstra djevičanskog maslinovog ulja
    • So
    • Svježe mljeveni crni biber
    • 1 kašika aceto balsamico creme za dekoraciju i završni touch

    Priprema:

    Kriške hljeba tostirajte do zlatno-hrskave boje, pazeći da ostanu čvrste i da neće omekšati pod sirnim slojem.

    Burratu ili mozzarellu pažljivo narežite, ili razdvojite na komade te ih ravnomjerno rasporedite po toplom tostiranom hljebu. Na sir složite tanke kriške domaćeg paradajza, ravnomjerno pokrivajući površinu.

    Posolite i pobiberite, zatim prelijte maslinovim uljem koje će podcrtati svježinu i donijeti dodatnu aromu. Na vrh stavite listiće svježeg bosiljka za aromatski završetak.

    Završite jelo kapljicama aceto balsamico creme, koje unose blagu kiselost i vizualni kontrast.

    Poslužite odmah i uživajte u svakom zalogaju ovog jednostavnog, ali raskošnog ljetnog specijaliteta!

    (Vijesti.ba)

    Možda vas zanima

    Neočekivan potez Zvezda Granda, šta se sprema večeras?

    20. Septembra 2025.

    Novinarstvo na udaru umjetne inteligencije

    20. Septembra 2025.

    Istraživanja pokazala: Moguće je značajno smanjiti obolijevanje i smrtnost od HPV-a

    20. Septembra 2025.
    Najnovije
    Sport

    Nastavlja se Wwin liga: Koševo i Pecara čekaju velike derbije

    20. Septembra 2025.1 Min Read

    Nastavlja se Wwin liga: Koševo i Pecara čekaju velike derbije

    U Bihaću uhapšen Cazinjanin osumnjičen za više teških krađa, pronađena i droga

    20. Septembra 2025.

    Egipat spreman opremiti Oružane snage BiH

    20. Septembra 2025.

    UEFA u utorak glasa o izbacivanju Izraela iz svih takmičenja

    20. Septembra 2025.
    Društvene mreže
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo

    Pretplati se

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    BuzimPress.ba
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • Naslovna
    • Uslovi korištenja
    • Kontakt
    © 2025 BuzimPress.ba. Designed by HAJ CODE d.o.o..

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.