Close Menu
BuzimPress.ba

    Pretplatite se na ažuriranja

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    What's Hot

    Ništa od dolaska u Bosnu: Gegić pred potpisom za novi klub

    20. Septembra 2025.

    Musemić: Respektujemo Velež, ali nama odgovara samo pobjeda

    20. Septembra 2025.

    Futsal Zmajevi večeras igraju baraž, meč na TV-u

    20. Septembra 2025.

    Planinari Goražda i Sarajeva na Magliću

    20. Septembra 2025.

    U Veležu oprezni uoči gostovanja Sarajevu

    20. Septembra 2025.
    Facebook Instagram YouTube WhatsApp TikTok RSS
    BuzimPress.baBuzimPress.ba
    • Marketing
    • Kontakt
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp RSS
    NAJNOVIJE
    • Naslovna
    • Bužim
    • Unsko-sanski kanton
    • Sport
    • Bosna i Hercegovina
    • Magazin
    BuzimPress.ba
    Home»Magazin»Trik s maslinovim uljem za pizzu kao iz pizzerije – prosto predobro!
    Magazin

    Trik s maslinovim uljem za pizzu kao iz pizzerije – prosto predobro!

    6. Jula 2025.2 Mins Read
    Podijeli
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp Email


    Zamrznuta pizza često je brzi spas za večeru kada ponestane ideja ili vremena za kuhanje, ali to ne znači da morate žrtvovati ukus i teksturu.

    Iako mnoge od ovih pizza nakon pečenja znaju biti mekane i bez hrskave korice, uz jedan jednostavan trik možete ih pretvoriti u pravo restoransko iskustvo.

    Kako piše Food Republic, tajna savršene zapečenosti krije se u – maslinovom ulju. Preporučuje se da prije pečenja premažete rubove pizze maslinovim uljem, čime se postiže zlatna i hrskava korica.

    Stručnjaci iz Uncle Al’s Pizza objašnjavaju da ulje djeluje kao “oklop za tijesto”, sprječavajući da se isuši u visokoj temperaturi rerne, dok istovremeno doprinosi hrskavosti.

    Osim dodavanja ulja, veoma je važno i pravilno zagrijavanje rerne. Preporučuje se da je uključite na maksimalnu temperaturu barem 30 minuta prije nego što stavite pizzu unutra. Na taj način ćete oponašati uslove pećnica iz pizzerija, koje dostižu mnogo više temperature od kućnih uređaja.

    Još jedan koristan savjet jeste da pizzu izvadite iz zamrzivača i ostavite je da se malo odmrzne prije pečenja.

    Tako će se ravnomjernije ispeći, a rezultat će biti još bolji. Ipak, budite oprezni s vremenom pečenja – zbog veće temperature, možda neće biti potrebno da je ostavite u rerni koliko piše na pakovanju.

    Za dodatni gurmanski dodir, maslinovom ulju možete dodati i malo usitnjenog bijelog luka ili svježih začina poput ruzmarina ili bosiljka prije nego što premažete koru.

    Na taj način, čak i obična zamrznuta pizza može dobiti ukus domaće pizzerije – bez izlaska iz kuće.

    (Vijesti.ba)

    Možda vas zanima

    Planinari Goražda i Sarajeva na Magliću

    20. Septembra 2025.

    Samo tri osobe na svijetu putuju bez pasoša: Znate li koje su?

    20. Septembra 2025.

    Sunce nas iznenadilo: Naučnici šokirani novim otkrićima

    19. Septembra 2025.
    Najnovije
    Sport

    Ništa od dolaska u Bosnu: Gegić pred potpisom za novi klub

    20. Septembra 2025.1 Min Read

    Navijači Bosne su se nadali da će ga vidjeti u sarajevskim bojama, ali izgleda da…

    Musemić: Respektujemo Velež, ali nama odgovara samo pobjeda

    20. Septembra 2025.

    Futsal Zmajevi večeras igraju baraž, meč na TV-u

    20. Septembra 2025.

    Planinari Goražda i Sarajeva na Magliću

    20. Septembra 2025.
    Društvene mreže
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo

    Pretplati se

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    BuzimPress.ba
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • Naslovna
    • Uslovi korištenja
    • Kontakt
    © 2025 BuzimPress.ba. Designed by HAJ CODE d.o.o..

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.