Close Menu
BuzimPress.ba

    Pretplatite se na ažuriranja

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    What's Hot

    BiH za sedam mjeseci uvezla mesa za 381 milion KM: Domaća proizvodnja na koljenima

    24. Augusta 2025.

    Slavni klub počinje sezonu sa -94 boda

    24. Augusta 2025.

    Nagradu Srce Sarajeva za najbolji studentski film dobio Adem Tutić

    24. Augusta 2025.

    Da li je ljubav ugasila nacionalistički plamen bivšeg predsjednika VSTV?

    24. Augusta 2025.

    Zmajevi u Skenderiji pregazili Belgiju i pobjedom otišli na Eurobasket

    24. Augusta 2025.
    Facebook Instagram YouTube WhatsApp TikTok RSS
    BuzimPress.baBuzimPress.ba
    • Marketing
    • Kontakt
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp RSS
    NAJNOVIJE
    • Naslovna
    • Bužim
    • Unsko-sanski kanton
    • Sport
    • Bosna i Hercegovina
    • Magazin
    BuzimPress.ba
    Home»Magazin»Vlasnica restorana otkrila šta nikada ne biste trebali naručiti: To je leglo bakterija
    Magazin

    Vlasnica restorana otkrila šta nikada ne biste trebali naručiti: To je leglo bakterija

    24. Augusta 2025.2 Mins Read
    Podijeli
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp Email


    Jedna je korisnica TikToka iz Ujedinjenog Kraljevstva, čija je bliska prijateljica vlasnica restorana, na toj društvenoj mreži otkrila stavke s jelovnika koje bi pod svaku cijenu trebalo izbjegavati. Za jednu kaže da je pravo leglo bakterija.

    Julia je na TikToku otkrila što bi svakako trebalo izbjegavati prilikom naručivanja u restoranu, a ističe da čak i otmjeni restorani poslužuju neke sastojke koji su legla bakterija, prenosi Daily mail.

    Julia kaže da joj je insajderske informacije dala prijateljica koja je vlasnica restorana. Ona joj je rekla da te stvari izbjegava čak i u svom restoranu.

    Prvo na popisu su je stavka “Specijaliteti” na jelovniku. Iako se često predstavljaju kao bezopasni i uzbudljivi, zapravo se radi o sastojcima koje se treba brzo potrošiti, prije nego što se pokvare.

    “Prikrije se s umakom i ukrasima, i zapravo platite puno novca za jučerašnje ostatke”, rekla je.

    Dodaje i da u restoranima koji nisu uz obalu svakako treba izbjegavati školjke.

    Treba paziti i na led u pićima, posebno u barovima koji imaju puno prometa. Oni, naime, često nemaju vremena za čišćenje svojih aparata za led.

    Ono što i nije tako iznenađujuće je piletina. Kada se ne skuha kako treba, poznata je kao uzrok trovanja salmonelom.

    Ali čak i kada je dobro skuhana/ispečena, piletina koja je ostavljena na švedskom stolu idealno je tlo za razmnožavanje bakterija, posebno ako se radi o mjestu s puno ljudi ili ako meso stoji u blizini izvora grijanja.

    “To se ne vidi, no nekoliko sati kasnije ćete osjetiti”, rekla je Julia.

    Dodala je da ćete možda uštedjeti na obrocima, a možda ćete se i spasiti od noći provedene grleći WC šolju.

    Njen je video pregledan gotovo 400.000 puta, a komentatori imaju podijeljena mišljenja.

    “Nikada ne naručujte s menija s posebnim ponudama, to je jednostavno hrana koja će se taj dan pokvariti i treba je baciti, oni je samo uljepšaju i povećaju cijenu, jedan je od komentara”.

    “Nikad ne naručujte ribu u ponedjeljak jer toga dana na mnogim mjestima nema dostave pa je to stara riba”, drugi je komentar.

    Neki se ipak ne slažu s ovakvim mišljenjem i ističu da stavka na jelovniku pod nazivom “Specijaliteti‘”ne znači hranu koje se restoran želi riješiti, već se radi o nečemu što su kuhari napravili kako bi uveli promjenu, ili možda jela koja su skuhali mlađi kuhari kako bi glavni kuhari vidjeli koliko su napredovali.

    (Vijesti.ba)

    Možda vas zanima

    Nagradu Srce Sarajeva za najbolji studentski film dobio Adem Tutić

    24. Augusta 2025.

    Nikada ne biste to očekivali, ali ova namirnica vam može dići šećer u nebesa

    24. Augusta 2025.

    Kremasti kolač sa borovnicama: Topi se u ustima, a sprema se bez pečenja

    24. Augusta 2025.
    Najnovije
    Bosna i Hercegovina

    BiH za sedam mjeseci uvezla mesa za 381 milion KM: Domaća proizvodnja na koljenima

    24. Augusta 2025.2 Mins Read

    Bosna i Hercegovina nastavlja bilježiti ogroman trgovinski deficit u oblasti mesa, a podaci pokazuju da…

    Slavni klub počinje sezonu sa -94 boda

    24. Augusta 2025.

    Nagradu Srce Sarajeva za najbolji studentski film dobio Adem Tutić

    24. Augusta 2025.

    Da li je ljubav ugasila nacionalistički plamen bivšeg predsjednika VSTV?

    24. Augusta 2025.
    Društvene mreže
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo

    Pretplati se

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    BuzimPress.ba
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • Naslovna
    • Uslovi korištenja
    • Kontakt
    © 2025 BuzimPress.ba. Designed by HAJ CODE d.o.o..

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.