Close Menu
BuzimPress.ba

    Pretplatite se na ažuriranja

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    What's Hot

    BH Fanaticosi: Mnogi djelatnici nisu dotakli obruč tokom boravka na parketima

    15. Oktobra 2025.

    Mnogi ljudi u Njemačkoj trenutno pate od akutnih respiratornih bolesti

    15. Oktobra 2025.

    Policija i hitna na mjestu nesreće

    15. Oktobra 2025.

    Ovih 28 reprezentacija izborilo je Svjetsko prvenstvo

    15. Oktobra 2025.

    Domaćica otkrila trik za guljenje paprika bez muke: Špahtla radi čudo

    15. Oktobra 2025.
    Facebook Instagram YouTube WhatsApp TikTok RSS
    BuzimPress.baBuzimPress.ba
    • Marketing
    • Kontakt
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp RSS
    NAJNOVIJE
    • Naslovna
    • Bužim
    • Unsko-sanski kanton
    • Sport
    • Bosna i Hercegovina
    • Magazin
    BuzimPress.ba
    Home»Magazin»Zaboravite mlijeko: Poznati kuhar otkriva tajnu savršene kajgane
    Magazin

    Zaboravite mlijeko: Poznati kuhar otkriva tajnu savršene kajgane

    15. Oktobra 2025.2 Mins Read
    Podijeli
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp Email


    Prema njegovim riječima, mlijeko samo razblažuje okus jaja i nije potrebno za pripremu savršenog doručka. “Dodavanjem mlijeka zapravo oduzimate okus, to vam je kao da dodajete vodu”, objasnio je Reid.

    Za jednostavnu, ukusnu kajganu, kuhar preporučuje samo dva sastojka: jaja i maslac. Za one koji vode računa o zdravlju, maslac se može zamijeniti maslinovim uljem.

    Ključ je, kaže Reid, u jednostavnosti i dodavanju dovoljno zraka tokom pripreme, bez pretrpavanja začinima i dodatnim sastojcima.

    Kada je riječ o začinima, Mike otkriva da su mu najvažniji čili, bijeli luk i crveni luk, a upravo crveni luk naziva omiljenim sastojkom jer ga koristi gotovo u svakom jelu.

    Njegov pristup kuhanju temelji se na iskrenosti i jednostavnosti, uz naglasak na bogatstvu okusa.

    Reid je nedavno otvorio novi restoran u londonskoj ulici Liverpool, gdje se jelovnik i enterijer oslanjaju na duh 18. stoljeća.

    Među specijalitetima restorana nalaze se pita s piletinom, janjeća glava i supa od graška s crème fraîcheom, jelo koje posebno ističe zbog bogatog, a jednostavnog okusa.

    Govoreći o konkurenciji u svijetu gastronomije, Reid ističe da je autentičnost ključ uspjeha.

    “Ne možete se izdvojiti ako ne radite ono što volite. Londonska scena je prezasićena ima tu sjajnih kuhara, ali i dosta loših. Bitno je ostati dosljedan sebi i kuhati ono što biste i sami voljeli pojesti”, zaključuje Reid.

    (Vijesti.ba)

    Možda vas zanima

    Mnogi ljudi u Njemačkoj trenutno pate od akutnih respiratornih bolesti

    15. Oktobra 2025.

    Domaćica otkrila trik za guljenje paprika bez muke: Špahtla radi čudo

    15. Oktobra 2025.

    Coca-Cola kao tajno oružje za čišćenje toaleta: Evo kako

    15. Oktobra 2025.
    Najnovije
    Sport

    BH Fanaticosi: Mnogi djelatnici nisu dotakli obruč tokom boravka na parketima

    15. Oktobra 2025.1 Min Read

    BH Fanaticosi su putem zvanične stranice pružili podršku košarkašima reprezentacije Bosne i Hercegovine.Saopštenje koje su…

    Mnogi ljudi u Njemačkoj trenutno pate od akutnih respiratornih bolesti

    15. Oktobra 2025.

    Policija i hitna na mjestu nesreće

    15. Oktobra 2025.

    Ovih 28 reprezentacija izborilo je Svjetsko prvenstvo

    15. Oktobra 2025.
    Društvene mreže
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo

    Pretplati se

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    BuzimPress.ba
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • Naslovna
    • Uslovi korištenja
    • Kontakt
    © 2025 BuzimPress.ba. Designed by HAJ CODE d.o.o..

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.