Close Menu
BuzimPress.ba

    Pretplatite se na ažuriranja

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    What's Hot

    Golman Crvene zvezde ‘zarobljen’ u Izraelu, klub će ga otjerati?

    17. Juna 2025.

    Bh. gigant vojne industrije kupuje halu u Cazinu i ide u gradnju nove fabrike

    17. Juna 2025.

    Poštar krao pakete u Švicarskoj, plijen poklanjao rodbini u BiH

    17. Juna 2025.

    Historijski uspjeh za konjički sport u BiH: Emina Nefić se plasirala na EP

    17. Juna 2025.

    Zlato ili sirovine: Šta je bolja zaštita od inflacije?

    17. Juna 2025.
    Facebook Instagram YouTube WhatsApp TikTok RSS
    BuzimPress.baBuzimPress.ba
    • Marketing
    • Kontakt
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp RSS
    NAJNOVIJE
    • Naslovna
    • Bužim
    • Unsko-sanski kanton
    • Sport
    • Bosna i Hercegovina
    • Magazin
    BuzimPress.ba
    Home»Magazin»Zaboravite musaku, ovaj punjeni paradajz je hit ljeta
    Magazin

    Zaboravite musaku, ovaj punjeni paradajz je hit ljeta

    17. Juna 2025.2 Mins Read
    Podijeli
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp Email


    Kad temperature porastu, svi tragamo za jelima koja su lagana, jednostavna i dovoljno osvježavajuća da ih možemo pripremiti bez mnogo stajanja kraj šporeta.

    Upravo takav je ovaj recept za punjeni paradajz, savršen izbor za brz i ukusan ručak, večeru ili predjelo koje će oduševiti i goste. Priprema traje manje od 15 minuta, a rezultat je jelo puno okusa, boja i ljetne svježine.

    Sastojci (za 4 osobe)

    8 zrelih paradajza
    400 g mljevenog mesa
    150 g riže
    2 srednje mrkve (rendane)
    2 glavice crnog luka (sitno sjeckane)
    5–6 čehna bijelog luka (pasiranog)

    Začini po ukusu: so, biber, mljevena paprika, vegeta, bosiljak, sjeckani peršun i celerov list

    Malo brašna i ulja (za sos)

    Priprema:

    Operite paradajz, odsijecite gornji dio (kao poklopac) i pažljivo izdubite sredinu. Izdubljenu sredinu sitno isjeckajte i sačuvajte za kasnije.

    U tiganj zagrijte malo ulja i propržite crni i bijeli luk. Dodajte rendanu mrkvu, kratko dinstajte, pa ubacite opranu rižu. Nakon nekoliko minuta dodajte mljeveno meso i dinstajte dok tečnost ne ispari. Začinite po ukusu i umiješajte svježe sjeckane začine – peršun i celerov list.

    Fila napunite paradajze i poklopite ih njihovim vrhovima. Poredajte ih u vatrostalnu ili zemljanu posudu.

    Na malo ulja propržite kašiku brašna, dodajte sjeckanu sredinu od paradajza, malo kuhanog paradajza (ili paradajz soka) i vodu. Začinite po ukusu i kratko prokuhajte.

    Sosom prelijte punjene paradajze i pecite u rerni zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta – dok sos ne postane gust i paradajz mekan.

    Poslužite uz domaći hljeb, pire krompir ili laganu salatu. Uživajte!

    (Vijesti.ba)

    Možda vas zanima

    Zlato ili sirovine: Šta je bolja zaštita od inflacije?

    17. Juna 2025.

    Pet ključnih savjeta za bolje zdravlje srca, a četiri mjerenja su posebno važna

    17. Juna 2025.

    Internetom kruži rijetka Lošina slika bez kačketa, prepoznajete li ga?

    17. Juna 2025.
    Najnovije
    Sport

    Golman Crvene zvezde ‘zarobljen’ u Izraelu, klub će ga otjerati?

    17. Juna 2025.1 Min Read

    FK Crvena zvezda zadesio je nesvakidašnji problem zbog rata između Izraela i Irana.Naime, u Izraelu…

    Bh. gigant vojne industrije kupuje halu u Cazinu i ide u gradnju nove fabrike

    17. Juna 2025.

    Poštar krao pakete u Švicarskoj, plijen poklanjao rodbini u BiH

    17. Juna 2025.

    Historijski uspjeh za konjički sport u BiH: Emina Nefić se plasirala na EP

    17. Juna 2025.
    Društvene mreže
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo

    Pretplati se

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    BuzimPress.ba
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • Naslovna
    • Uslovi korištenja
    • Kontakt
    © 2025 BuzimPress.ba. Designed by HAJ CODE d.o.o..

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.