Close Menu
BuzimPress.ba

    Pretplatite se na ažuriranja

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    What's Hot

    Željezničar traži objašnjenje: Zašto utakmica protiv Sloge nije odigrana dan nakon prekida?

    23. Novembra 2025.

    Kako preživjeti zimu bez viška kilograma?

    23. Novembra 2025.

    Garza: Izvadili su mi cistu od 4,5 kg, mogao sam umrijeti

    23. Novembra 2025.

    Doner iz rerne osvaja društvene mreže: Recept koji svi dijele

    23. Novembra 2025.

    U Krajini podignut 16-metarski jarbol sa zastavom RBiH – poruka ponosa, identiteta i trajanja

    23. Novembra 2025.
    Facebook Instagram YouTube WhatsApp TikTok RSS
    BuzimPress.baBuzimPress.ba
    • Marketing
    • Kontakt
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp RSS
    NAJNOVIJE
    • Naslovna
    • Bužim
    • Unsko-sanski kanton
    • Sport
    • Bosna i Hercegovina
    • Magazin
    BuzimPress.ba
    Home»Magazin»Doner iz rerne osvaja društvene mreže: Recept koji svi dijele
    Magazin

    Doner iz rerne osvaja društvene mreže: Recept koji svi dijele

    23. Novembra 2025.3 Mins Read
    Podijeli
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp Email


    Na društvenim mrežama posljednjih dana vlada pravi hit: jednostavna verzija donera koja se priprema u rerni, a mnogi koji su je isprobali tvrde da je ukus gotovo identičan onom iz omiljenih fast food lokala.

    Cijeli postupak je brz, praktičan i ne zahtijeva posebne kulinarske vještine, piše portal Žene.ba

    Osnovu recepta čini mljeveno meso koje se najprije izmiksa sa začinima i dodatcima dok se ne dobije glatka i čvrsta masa. Takva smjesa se zatim tanko razvalja između dva papira za pečenje, što omogućava ravnomjernije pečenje i lakše oblikovanje. Rolne se potom slažu u pleh i peku na visokoj temperaturi kako bi dobile lijepu boju i sočnost.

    Sastojci:

    500 g mljevene junetine
    1 veliki luk
    4 čehna bijelog luka
    2 kašike maslinovog ulja
    2 kašike čvrstog jogurta
    1 kašika dimljene crvene paprike
    so i biber
    suhi začini po izboru

    Priprema:

    Meso, luk, bijeli luk, jogurt, ulje i sve začine staviti u blender i kratko miksati dok se sve ne sjedini u ujednačenu masu. Dobijenu smjesu podijeliti na četiri dijela.

    Svaki dio staviti između dva lista papira za pečenje i razvući što tanje. Kada se dobije ravna ploha, papir se pažljivo zarola kako bi se oblikovala kompaktna rolnica široka nekoliko centimetara.

    @hanasjournals domaći döner (za 4 porcije) sastojci: •500 g mljevene junetine (preporuka masnije meso) ili ista količina pilećeg karabataka bez kosti i s kožicom •1 veći luk •4 čena bijelog luka •2 kašike maslinovog ulja •2 kašike čvrstog jogurta •1 kašika dimljene i crvene paprike •so i biber po ukusu •kašičica kajenskog bibera (opciono) •mješavina suhih začina (celer, peršun i sl.)- po želji priprema mesa: •sve sastojke ubaciti u blender i dobro izblendati u kompaktnu smjesu (ako je blender manji, blendati u dva dijela) •podijeliti smjesu na 4 dijela •svaki dio staviti između dva papira za pečenje i izrolati vrlo tanko •zarolati svaki komad u papir kao na videu i složiti na pleh •peći na 200°c sa ventilatorom, 20 minuta opciono: nakon pečenja kratko propržiti na malo maslaca da dobije hrskavost serviranje: •meso narezati i staviti u tortilju ili tanku lepinju (bolje tanje pecivo) topping: •marinirani crveni luk (limunov sok + ulje + so + začini) •sjeckani cherry paradajz •sjeckana zelena salata sos: •majoneza + kečap + senf + soja sos + sok limuna + malo jogurta + začini (po ukusu) #döner #doner #viral #foodtrend #trend She Wolf – Shakira

    Rolne slagati u tepsiju i peći na 200 °C dok meso ne dobije lijepu koricu. Nakon pečenja, ko želi može kratko zapeći i u tavi zbog dodatne hrskavosti.

    Gotovo meso može se rezati na tanke trakice i poslužiti u somunu ili tortilji, uz povrće i umake po želji — baš kao pravi doner.

    (Vijesti.ba)



    Možda vas zanima

    Kako preživjeti zimu bez viška kilograma?

    23. Novembra 2025.

    Slađana Mandić objavila nove pjesme: “U studiju sam grcala…”

    23. Novembra 2025.

    Upozorenje vlasnicima: Mačke ugrožene zbog zimske navike

    23. Novembra 2025.
    Najnovije
    Sport

    Željezničar traži objašnjenje: Zašto utakmica protiv Sloge nije odigrana dan nakon prekida?

    23. Novembra 2025.1 Min Read

    FK Željezničar oglasio se nakon novih, kako navode, spornih poteza u režiji Nogometnog saveza BiH. Klub…

    Kako preživjeti zimu bez viška kilograma?

    23. Novembra 2025.

    Garza: Izvadili su mi cistu od 4,5 kg, mogao sam umrijeti

    23. Novembra 2025.

    Doner iz rerne osvaja društvene mreže: Recept koji svi dijele

    23. Novembra 2025.
    Društvene mreže
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo

    Pretplati se

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    BuzimPress.ba
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • Naslovna
    • Uslovi korištenja
    • Kontakt
    © 2025 BuzimPress.ba. Designed by HAJ CODE d.o.o..

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.